De mooiste Siergrassen voor in jouw tuin

Siergrassen in velen soorten en maten

 

Siergrassen zijn de laatste jaren in rap tempo enorm populair geworden voor tuinen en het balkon voor zowel de volle grond als in pot. Zo zijn de grassoorten zoals Zegge en Smele ideaal voor zowel in de tuin als mooie bodembedekker onder bijvoorbeeld fruitboompjes. Tevens kan je het ook goed neerzetten in een pot op je terras of balkon. Je hoeft immers geen grote tuin te hebben om te genieten van je planten zoals Siergrassen. Een balkon midden in de stad is ook een goed alternatief om door middel van planten een mini tuin te maken in de hoogte voor jouw ontspanning. Het indrukwekkende Pampasgras met zijn grote pluimen in de zomer zal misschien wat lastig zijn, wanneer er nog een balkon boven je aanwezig is. In de tuin is het in ieder geval een mooie aanwinst. Vooral met een vijver of sloot in je tuin komt Pampasgras goed tot zijn recht.

 

Welke Siergrassen zijn geschikt voor jouw tuin

 

Naast Zegge en Smele zijn er ook nog andere Siergrassen die je in je tuin kunt plaatsen of juist in een pot op je balkon. Diamantgras en Pluimstruisriet zijn het beste in de tuin te plaatsen wegens de grootte van de plant. Net als veel grassoorten komen ze het mooiste tot zijn recht rondom water. Kikkers zijn hier ook dol op met een combinatie van waterplanten zoals lelies. Zo krijg je een echte levendige en natuurrijke tuin aan je huis. Zwenkgras, Schapengras en Hakonegras daarentegen kan je ook goed in potten plaatsen om op je balkon of voor je voordeur te zetten. Deze grassen blijven redelijk klein waardoor je heel het jaar plezier ervan kan hebben. Aangezien deze Siergrassen winterhard zijn en toch voor een mooie kleur en vorm zorgen, indien je wat groen rondom je huis wilt hebben. Kortom er is genoeg keuze in Siergrassen voor elk soort tuin of balkon en tevens ook voor elke plantenliefhebber aangezien door de vele soorten en maten er voor iedereen wel iets leuks tussen zit.

Tokaj wijn

Ontdek de heerlijk zoete Tokaj wijn

Tokaj is de naam die wordt gebruikt om Hongaarse wijn uit de Tokaj-regio te beschrijven. Hoewel hier ook heel veel droge wijn wordt gemaakt, zijn de bekendste wijnen van de regio juist heerlijk zoet. De zoete witte wijn van Tokaj staat bekend als een van de beste op de  wereld.

Traditionele wijn uit Hongarije

Het gebied waar de Tokaj wijn wordt geproduceerd ligt dicht bij de Hongaarse grens met Slowakije. De wijngaarden liggen op de heuvels van de Karpaten, al honderden jaren lang wordt hier een wijn verbouwd. Sinds 1989 is de kwaliteit van deze wijn opnieuw bekend geworden en tegenwoordig heeft Tokaj een lange lijst aan producenten die allemaal top kwaliteit wijn weten te produceren.

Zoete wijn van verschillende druiven

Er zijn zes druivenrassen dit doorgaans worden gebruikt om Tokaj wijn te maken. De belangrijkste druif in het proces om de zoete witte wijn te maken is Furmint. Dit is een witte druif die zich uitstekend leent om kwalitatieve wijn te maken. Hárslevelű is de volgende meest voorkomende druif. De andere druiven die worden gebruikt zijn: Sárga Muscotály, Kövérszőlő, Zéta en Kabar.

Bestel Tokaj wijn online

Tokaj wijn is een van de meest bekende wijnmerken op de wereld. De witte wijn die door dit merk is gemaakt, wordt beschouwd als ’s werelds oorspronkelijke zoete, witte wijn. deze wijn kan je goed drinken bij het diner of dessert er bijvoorbeeld. dat je deze bekende wijn ook zelf in huis hebben? Via de link in dit artikel kan je het gemakkelijk online bestellen.

Aan welke eisen moet een horeca friteuse voldoen?

Het spreekt voor zich dat je bij het aanschaffen van een horeca friteuse rekening dient te houden met heel wat verschillende factoren. Nog meer dan bij een standaard friteuse voor in huis is het namelijk zo dat een horeca friteuse over een uitstekende kwaliteit dient te beschikken. Ze wordt namelijk in de praktijk steeds behoorlijk intensief gebruikt. Daarnaast spreekt het voor zich dat een horeca friteuse eveneens over een grotere capaciteit dient te beschikken in vergelijking met diegene in een particuliere keuken. In ieder geval, ben jij ook van plan om te investeren in een nieuwe horeca friteuse en wil je er honderd procent zeker van zijn dat je niets over het hoofd ziet? Bekijk dan zeker en vast even alle tips die we voor jou op een rijtje hebben gezet hier op deze pagina!

             Is een horeca friteuse op 230V voldoende?

Meteen wanneer je het aanbod met horeca friteuses op de markt gaat bekijken zal je kunnen vaststellen dat er heel wat verschillende exemplaren worden aangeboden. In eerste instantie zijn er bijvoorbeeld de friteuses welke werken op 230V. Deze zijn voldoende wanneer je regelmatig, maar niet constant doorheen de dag frituurt. Dergelijke toestellen zijn verkrijgbaar in verschillende capaciteiten. Dit betekent dat je kan kiezen voor een horeca friteuse op 230V met een capaciteit uiteenlopend van vijf tot negen liter. Bovendien spreekt het voor zich dat ook het aantal bakken aanzienlijk kan verschillen. Zo zijn er horeca friteuses te koop met één of met twee bakken.

 

Het is voor jou als uitbater van een horecazaak in het bijzonder belangrijk om te bepalen hoeveel je elke dag moet frituren. Op basis van deze eis of verwachting is het dan vervolgens mogelijk om een geschikte horeca friteuse uit te zoeken. Bij het kopen van een horeca friteuse moet er in principe aandacht worden besteed aan drie concrete punten:

 

  • De veiligheid van de horeca friteuse die je gaat kopen;
  • Het bedieningsgemak waar je op kan rekenen;
  • De kwaliteit van de horeca friteuse;

 

Naast bovenstaande spreekt het voor zich dat ook het type horeca friteuse van je keuze belangrijk is en dat er aandacht moet worden besteed aan de capaciteit welke is vereist. Kies je uiteindelijk voor het kopen van een horeca friteuse die werkt op 230V? In dat geval moet er daarvoor geen aparte krachtstroomgroep aangelegd worden.

             Verschillende soorten horeca friteuses

Afhankelijk van het type horeca friteuse van je keuze spreekt het voor zich dat je ook een bepaald budget zal moeten voorzien. Enkele kwalitatieve merken die horeca friteuses op de markt hebben gebracht zijn niet alleen Combisteel en CaterChef, maar ook Stilfer. Daarnaast is het zo dat ook het merk Titanium door de jaren heen enkele uitstekende friteuses voor in de horeca heeft gelanceerd. Het merendeel van de modellen welke werken op 230V kunnen gewoon op de tafel worden geplaatst. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat er ook speciale modellen verkrijgbaar zijn welke beschikken over een eigen kast. Vooraleer over te gaan tot het kopen van een bepaalde horeca friteuse is het dan ook altijd de moeite waard om goed de verschillende mogelijkheden op de markt te vergelijken.

Hoe gebruik je een Big Green Egg?

In steeds meer achtertuinen is zo’n ‘groene ketel’. De Green Egg wint aan opmars in Nederland. Wij snappen heel goed waarom want je kan er fantastische gerechten op bereiden. Veel meer dan alleen vlees of vis. Maar wat is een Big Green Egg precies? En hoe kan ik mijn Big Green Egg het beste benutten?

Wat is een Big Green Egg

De Big Green Egg is een barbecue met keramische eigenschappen. Hierdoor kan het de warmte op een constante manier van behouden. Dit een groot voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld een weber barbecue.

 

Een aantal tips voor het gebruik van de Green Egg

Met de Green Egg heb je oneindig veel mogelijkheden. Om het apparaat op een leuke manier te gebruiken, hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

  1. De temperatuur
    Bij veel barbecues is het moeilijk om een ​​goede temperatuur in de barbecue te handhaven. Na verloop van tijd daalt de temperatuur, waardoor het moeilijk is om goed te kunnen werken. Vooral omdat de Big Green Egg uitermate geschikt is voor slowcooking, waarbij voedsel meerdere uren op de barbecue ligt. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het vlees mals wordt. Zorg er daarom voor dat u regelmatig controleert of de temperatuur blijft zoals het hoort.
  2. Aanmaken
    Als u Big Green Egg gebruikt, raden we aan om alleen premium houtskool te gebruiken in plaats van het houtskool dat in de supermarkt kan worden gekocht. U zult een hogere kwaliteit houtskool opmerken in de smaak van het vlees. Gebruik ook geen chemische producten, want deze blijven altijd in de Green Egg achter.
  3. Schoonmaken
    Na afloop kan de Green Egg behoorlijk vuil zijn van al de voedselresten die erin achterblijven. De volgende keer wil je graag een schone barbecue. Door dit te doen, kook je uiteindelijk de meest heerlijke gerechten. De Big Green Egg kan zichzelf schoonbranden, wat een groot voordeel is. Open de onderstaande schuifregelaars en breng de temperatuur op 300 graden Celsius.
  4. Verzorging van de Green Egg
    Het schoonmaken van de binnenkant van de Green Egg na een barbecue is natuurlijk belangrijk. De Green Egg zelf verdient ook goede zorg. Dus probeer, indien mogelijkde barbecue op een droge plaats (het liefst binnen) neer te zetten. Als dit niet mogelijk is, zet er dan tenminste een beschermhoes op. We raden ook aan zowel hieronder als hierboven. Open de schuifregelaars zodat de binnenkant goed wordt geventileerd. Dit voorkomt schimmelvorming.
  5. Volg een workshop!
    De laatste tip is om gewoon te beginnen. Probeer zoveel mogelijk gerechten.
    De Big Green Egg workshop, waarmee je veel basistrucs kunt leren, is een interessante en leuke ervaring. Je zult er echt van genieten als je regelmatig De Big Green Egg gaat gebruiken.

BBQ op kolen of op gas

BBQ is leuk en lekker voor in de zomer. Je kunt barbecueën op 2 verschillende manieren namelijk op kolen en op gas. Zo verschilt het ook met de manier van bereiding. Het is bijvoorbeeld handiger om voor houtskool te kiezen voor als je met pure smaken werkt. Met grillen maakt het juist niks uit. Ook bieden de kolen meer hitte dan het gas. Aan de hand van wat jij veel eet moet je de barbecue kiezen.

 

Kolen

Een barbecue waar je gebruik moet maken van kolen is niet duur. Verder zorgen de kolen ervoor dat de temperatuur goed kan regelen. Daarnaast kun je ook nog roken. Ook geven de kolen een echt gevoel van barbecueën.  Zeker als je ze tegen je aankrijgt omdat ze flinke vlekken kunnen achterlaten. Ze zijn vooral onhandig met aansteken waardoor je een brikettenstarter ervoor nodig hebt. Daardoor ben je wel even bezig met het op temperatuur brengen ervan. Als je eenmaal klaar bent dan blijft er wel een grote zooi achter die je natuurlijk moet schoonmaken.

 

Gas

Gas biedt een veel snellere werking doordat ze al in 15 minuten klaar voor gebruik zijn. De temperatuur van de barbecue blijft ook altijd constant. Zo is het eten altijd op tijd klaar en sta je niet voor verrassingen. Verder moet je het rooster wel af en toe schoonmaken. Doordat je het gas niet zelf kunt regelen kun je de temperatuur niet oneindig hoog maken. Vaak zijn er wel oplossingen voor die alleen veel geld kosten net als de barbecue zelf.

 

De juiste keuze

Uiteindelijk moet je toch een keuze maken voor de juiste barbecue. Vaak is het handiger om voor een gasbarbecue te kiezen. Je weet dan zeker dat je eten op tijd op tafel ligt. Het is makkelijk en snel. Mocht je nog extra geld hebben dan kun je ervoor kiezen om er een met extra functies te kiezen.

 

Uit eten

Als je eenmaal een barbecue hebt dan kun je niet zonder. Ook niet als je uit eten wilt gaan. Gelukkig kun je dan terecht bij Amigos in Roosendaal. Je hebt daar de keuze uit onbeperkt veel vlees die je zelf aan tafel kunt bereiden op de barbecue. Dat is toch ideaal?

voordelen van een buitenkeuken

Voordelen van een buitenkeuken

Een buitenkeuken is niet alleen een mooi aanzicht en aanwinst voor je tuin, maar heeft ook nog tal andere voordelen. De buitenkeukens die wij maken worden compleet op maat gemaakt van betonnen materialen zodat de levensduur van de buitenkeuken wordt verlengd. Daarnaast geeft een buitenkeuken een hele mooie uitstraling aan je tuin en het is een uniek item.

Het grootste voordeel van een buitenkeuken is dat je buiten kunt konen, geen warme dampen meer in je huis. En met het mooie zomerweer is het een bijzondere toevoeging aan je tuin om heerlijk buiten te kunnen koken en genieten van het zomers zonnetje die op je tuin straalt. Daarnaast kan het ook ontzettend gezellig zijn als je met vrienden of familie gezellig buiten in de tuin staat en samen kunt koken en geniete van de zomerzon.

Duurzaamheid

Door het plaatsen van een buitenkeuken van beton in je tuin in plaats van een buitenkeuken met hout verleng je de duurzaamheid van je buitenkeuken. Daarnaast geeft het ook de sfeer in je tuin waardoor je gezellig met zijn allen buiten in de tuin kunt zitten. Ook kun je naast niet alleen een stuk vlees of vis bakken, maar ook verschillende maaltijden op tafel zetten zoals een overheerlijke pasta of juist een heerlijk Aziatisch gerecht. Met een buitenkeuken verbreed je je keuzemogelijkheden veel verder dan alleen met een barbecue, je brengt eigenlijk in andere woorden je binnen keuken naar buiten waardoor je ontzettend veel mogelijkheden krijgt.

Ook kan je aan je buitenkeuken een betonnen bar laten plaatsen, zodat je vrienden of familie gezellig er bij kunnen zitten terwijl je de heerlijkste gerechten kan klaarmaken op je prachtige nieuwe buitenkeuken.

Is een buitenkeuken echt iets voor jou? En ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan eens op Bartsfoodfactory.com

Waar kun je goedkope energie vinden?

Veel mensen in Nederland vinden het vervelend dat zij ieder jaar een vermogen moeten betalen aan hun energierekening. Dat is heel goed te begrijpen want wanneer je niet goed oplet, zal je energieleverancier je steeds meer geld in rekening brengen. Genoeg reden dus om een keer te bekijken waar jij goedkope energie kunt vinden. Het loont namelijk zeer de moeite om te kijken of je niet ergens een veel betere deal kunt afsluiten. Als je wilt weten hoe je dit moet doen, hoef je alleen maar even dit artikel door te nemen want wij vertellen je graag hoe jij een goede deal kunt sluiten.

Ga eens online je energie vergelijken

Als je de kosten van je energie vergelijken gaat met de kosten die andere bedrijven zouden vragen, dan kun je heel snel achterhalen waar jij een betere deal kunt sluiten. Heel veel mensen gingen zelf bekijken waar zij goed geholpen konden worden voor een goede prijs en je zult zien dat er heel veel aanbiedingen te vinden zijn. Als je van deze aanbiedingen gebruik besluit te gaan maken, dan kun je er zeker van zijn dat je op jaarbasis heel veel geld kunt besparen. Kijk daarom snel een keer waar jij een goede aanbieding kunt pakken.

Al je energie van een leverancier?

Soms denken mensen dat het beter is om al je energie bij een leverancier in te slaan. Dat kan soms goed zijn, maar soms is dit ook duurder. Het is daarom beter om een keer te bekijken waar jij de beste deal kunt sluiten zonder dat je daarbij meer hoeft te betalen dan nodig is. Het is namelijk zo dat hoe beter je vergelijkt, hoe meer je de kosten zult kunnen drukken. Bedrijven willen jou namelijk graag als klant houden en dus zullen ze altijd voor jou een betere prijs kunnen bedenken.

Hoeveel wil jij besparen?

Als je veel geld wilt gaan besparen, is het ook handig om te kijken of je niet onnodig veel verbruikt. Ga daarom eens een rondje door je huis maken om te zien of er niet onnodig kachels of lampen branden.

geslaagd diner

Bedrijfsfeest organiseren? 3 tips voor een geslaagd diner

Organiseer je binnenkort een bedrijfsfeest? Dan wil je natuurlijk een onvergetelijke avond voor je medewerkers zorgen. Het diner vormt altijd een mooi moment om samen te zijn. Het is goed voor te stellen dat het een lastige keuze is om een goede eventcateraar in te schakelen. Wat voor eten kies je en hoe je kies een geschikte eventcateraar? In dit korte artikel lees 3 tips voor een geslaagde diner.

Tip 1: Laat je medewerkers en meebeslissen in het eten

 

Je maakt je zeker geliefd als je aan de medewerkers (of de ondernemingsraad) vraagt wat ze tijdens het bedrijfsfeest willen eten. Gezelligheid moet hierbij centraal staan. Zo is het leuk om in de zomer te barbecueën. Betrek je collega’s dus in de besluitvorming. Zo krijg je een diner waar het hele personeel achter staat!

Naast de wensen van het personeel moet je goed rekening houden met het budget. Zo kan je tegenwoordig kiezen voor een all-inpakket, waarbij je volledig ontzorgt. Ook heb je tegen een gereduceerd tarief de keuze om zelf op te scheppen.

Tip 2: Kies een geschikte event cateraar

 

Voor je diner wil je wellicht een event cateraar inhuren. Hierbij is het slim om te kijken of de cateraar goed past bij de event. Verder is het slim te kijken naar de ervaring van de cateraar. Zo heeft Arjen Bekedam jaren ervaring in event catering. Bij Bekedam events heb je bijvoorbeeld de keuze uit tapas of een BBQ. Niet iedere cateraar heeft een ruim aanbod. Kijk daarom goed of de cateraar datgene aanbiedt wat het personeel wilt.

Tip 3: De locatie

 

Waar wil je de event houden? Voor je personeel is het lekker om even weg van je werkplek te zijn. Hou er bij het kiezen van de locatie wel rekening met de beperkingen van de cateraar. Heeft de cateraar wel alle apparatuur voorhanden en ligt de locatie wel in zijn omgeving? Neem dus goed door wat de event cateraar voor je kan betekenen.

geslaagde barbecue

3 tips voor een geslaagde barbecue

Ga je binnenkort een barbecue houden? Dan heb je best veel aan je hoofd! Denk bijvoorbeeld aan de het inkopen van genoeg vlees en drinken. Hierbij moet je niet te veel en zeker niet te weinig inkopen. Ook wil je de locatie natuurlijk leuk aankleden. Dit zijn slechts enkele aspecten om je barbecue leuk te maken. In dit artikel lees je daarom 3 tips voor een geslaagde barbecue.

Tip 1: laat je wijnglazen bedrukken

 

Om je barbecue uniek te maken is het leuk om de wijnglazen te bedrukken. Maak een leuke tekst of een afbeelding op je wijnglazen en je gasten zullen er van op kijken. Een bijkomend voordeel is dat je extra wijn bespaart, doordat wijn tot het randje van het embleem wordt ingeschonken. Voor een aantal glazen maak het verschil weinig uit, maar als er veel wijn wordt gedronken bespaar je een hoop wijn.

Tip 2: Hoeveel vlees koop je in?

 

Dit is een lastig onderwerp. Zeker als het gezellig is wordt er meer gegeten. Ga er vanuit dat men gemiddeld vijf stukken vlees eet. Voor kleine kinderen, die niet ouder dan 10 jaar zijn, is het slim om kleinere stukken vlees op de barbecue te doen, zoals een minihamburger of kleine stukjes kipfilet.

Tip 3: experimenteer met je barbecue

 

Als je aan een barbecue denkt, denk je waarschijnlijk aan hamburgers en een satéstokje, maar deze trend is langzamerhand aan het verschuiven. Experimenteer bijvoorbeeld eens met niet-standaard gerechten, zoals verse zalm en zeebaars.

Verder is het leuk om allemaal kleine hapjes toe te voegen, zoals cheeseburgers, nachos en kaasstengels. Heb je wel eens van tosti rolletjes gehoord? Door het casinobrood plat te rollen, kaas te snijden en het te bestrijken met pesto en mosterd verras je je gasten. Je barbecue moet dus vast goedkomen!

wijnglazen bedrukken

Horecaondernemers opgelet: laat je glazen stijlvol bedrukken

Je ziet het steeds meer, glazen die in de horeca geserveerd worden met het logo van het desbetreffende bedrijf op het glas. Vooral bij wijnglazen wordt het veel gedaan. Bierglazen worden vaak nog voorzien van het logo van het merk bier dat geschonken wordt. Je kunt je wijnglazen laten bedrukken door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bedrukken van glazen. Er zijn een aantal verschillende redenen te benoemen om als horecaonderneming te kiezen voor het bedrukken van glazen.

Je naam is meer zichtbaar

Wanneer het logo of de naam van je onderneming op het glas te zien is dat je serveert, komt de gast extra in aanraking met de naam. Dit zorgt ervoor dat de naam makkelijker in het achterhoofd blijft zitten en dus onthouden wordt. Dit is handig voor als deze gast een andere keer weer in de buurt is en weet dat ze bij jou moeten zijn om een drankje te bestellen.

Handige maatstaf voor de inhoud

Het idee achter een logo op je glas is dat het gelijk als maatstaf voor de inhoud functioneert. Het personeel van jouw onderneming weet zo precies hoe vol zij een glas moeten schenken om meer rendement uit uw wijnverkoop te halen. Verder voorkom je dat gasten het oneens kunnen zijn met de hoeveelheid die zij in hun glas gekregen hebben.

Andere glazen bedrukken

Wanneer je bij jouw onderneming niet alleen wijn serveert maar ook andere dranken kun je natuurlijk ook deze glazen laten bedrukken. Denk hierbij aan koffiemokken of theeglazen. Het bedrukken van deze glazen zal uitsluitend als promotiemiddel dienen aangezien het personeel zich niet aan een bepaalde maat hoeft te houden. Toch kan het heel voordelig uitpakken om ook op deze glazen de naam of het logo van je onderneming terug te laten komen. Wijnglazen en andere glazen om te laten bedrukken kun je eenvoudig door gespecialiseerde bedrijven laten doen.

 


Post navigation