bbq

BBQ’en in de winter: Het kan gewoon!

BBQ’en, lekker in de achtertuin met een heerlijk zonnetje erbij. De hele familie zit rondom te tafel en je hoort de vogeltjes om je heen fluiten. De BBQ aanzetten in de zomer is voor de meeste zeer vanzelfsprekend. Er wordt zelfs tijdens het weerbericht vermeld of er sprake is van ‘echt BBQ weer’. Toch is de BBQ niet alleen te gebruiken in het zomerseizoen. Je zou er zelf misschien niet zo snel opkomen, maar in de winter de BBQ aanzetten is ook super gezellig! Het vergt slechts enkele voorbereidingen die je door een aanhangwagen huren al snel kan treffen.

Hoe dan?
BBQ’en in de winter kan op meerdere manieren uitgevoerd worden. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een paar sta tafels neer te zetten onder de afkapping en gezellig met iedereen buiten te staan. Je moet je dan wel warm aankleden, anders is het hartstikke koud. De BBQ kan dan aangestoken worden en het vlees kan ieder voor zich gebraden worden gepaard met een lekker drankje.

Mocht je het nou niet zo fijn vinden dat mensen de hele avond in de kou moeten staan, kun je de BBQ ook half naar buiten en half naar binnen verplaatsen. Als je over een hok beschikt, kunnen daar eettafels geplaatst worden met een lekker kachel erbij, zodat de gasten in ieder geval lekker warm binnen kunnen eten. De BBQ kan dan buiten het hok onder een overkapping geplaatst worden en je kan daar eventueel een paar sta tafels kwijt voor de mensen die buiten even op hun vlees willen wachten.

Tuin pimpen
Vrees niet! Wanneer je het bovengenoemde allemaal nog niet tot je beschikking hebt, kun je heel gemakkelijk een aanhanger huren om daarmee vervolgens spullen te halen die jouw achtertuin helemaal klaar stomen voor een winter BBQ. Zo kun je bij een bouwmarkt al gauw een kachel en/of een vuurkorf vinden die de mensen opwarmt. Bovendien kun je er ook zelf een kleine overkapping in elkaar te zetten, dit hoeft namelijk helemaal niet zo moeilijk te zijn. Hier heb je dan niet alleen met de winter profijt van, maar ook in andere seizoenen. Mocht je dat nou echt teveel moeite vinden, kun je altijd nog een kleine party tent aanschaffen of huren. Je kan hierbij kiezen voor een tent met muren of zonder muren. Wanneer je niet over een hok beschikt waar mensen binnen kunnen zitten, is een party tent met zijwanden wellicht de beste optie. De warmte blijft zo beter binnen in de tent.


Gerechten
Tijdens een winter BBQ is het handig om de gerechten van te voren een beetje voor te bereiden. Het is simpelweg gewoon te koud om constant buiten te wachten om je vlees zo goed in de gaten te houden. Een paar stukje vlees kunnen wel, maar zorg ervoor dat mensen daarnaast ook andere gerechten kunnen eten. De voorkeur gaat hierbij uit naar warme gerechten, aangezien het buiten al koud genoeg is. Zo kun je van te voren bijvoorbeeld een lekker hachee klaarmaken die je op een elektrisch pitje warm houdt. Een andere goede tip is bijvoorbeeld een soepje of een stoofpannetje. Hiermee kun je tegelijkertijd ook een beetje warmte en gezelligheid creëren. Je kan de pan met soep/stoofpot namelijk boven een grote vuurkorf hangen, waardoor deze multifunctioneel wordt. Het biedt mensen de mogelijkheid om er omheen te staan voor warmte, terwijl het tegelijkertijd het gerecht warm houdt.


kookstudio utrecht keukenvuur

Koken onder professionele begeleiding bij een kookstudio in omgeving Utrecht

Wil jij een gezellige avond met vrienden, familie of collega’s lekker komen koken. Bij Keukenvuur ga je een lekkere en leerzame avond tegemoet waarbij je de keus hebt uit allerlei verschillende voedselthema’s. Bij een kookstudio in Utrecht leer je op een gezellige manier de fijne kneepjes voor het maken van de heerlijkste maaltijden. Zo sta jij binnenkort vast wel te koken voor vrienden en familie om je kookkunsten ten toon te stellen.

Kookstudio Utrecht: Keukenvuur

Deze kookstudio in Utrecht heeft ruimte voor kleine en grote groepen mensen. Je kunt er terecht met groepen van 6-12 mensen en tijdens de cursus heb je exclusiviteit op het kookpaviljoen. In de prachtige studio zie je door de grote glazen serre het kookeiland al liggen als je heerlijk dineert in de tuin. Het kookeiland heeft inductie kookplaten en alle benodigde professionele apparatuur die je nodig hebt voor een succesvolle kookervaring en fijne workshop.

Verloop van de cursus

Een gemiddelde avond bij deze Kookstudio Keukenvuur in Utrecht ziet er als volgt uit. De ontvangst start met een hapje en drankje binnen of buiten en daarna wordt er een introductie over de kookstudio gegeven met omschrijving van de gerechten en de recepten die er bereid worden. Daarnaast maak je kennis met de kok en de bediening. Vervolgens kies je een workshop en dan wordt er tussen de 1,5-3 uur gekookt. Wanneer de gerechten klaar zijn, kun je deze heerlijk nuttigen in het restaurant en tenslotte natafelen met koffie of thee.

Thema’s, prijzen en de recepten na de cursus

Je hebt bij Keukenvuur, de kookstudio in Utrecht, de keuze uit een veelvoud aan gerechten die je kunt bereiden. Denk aan Aziatisch, Japans, Italiaans, Frans, maar ook vegetarisch als dit je keus is. Je betaalt voor een 3-gangen diner van 8-12 personen een bedrag rond de €60,- gemiddeld. Ook is er de keus uit 4-gangen en 5-gangen diners en de keus uit een drankarrangement. Dit bestaat uit een ruime keus aan alcoholische en non-alcoholische dranken waarbij je bijvoorbeeld onbeperkt koffie en thee kunt nuttigen. Het verschilt per workshop wat de prijzen zijn.

Kookstudio Utrecht reserveren en meer

Wil je meteen reserveren? Dit kun je via de website regelen, maar je kunt ook telefonisch reserveren. Als de cursus is afgesloten, ontvang je de bereide recepten via de mail zodat je thuis ook nog eens deze heerlijke gerechten kunt maken. Waar wacht je nog op? Doe een kookcursus bij een kookstudio in Utrecht.

winter bbq

Tips voor een echte winter BBQ

We houden allemaal van barbecuen. Als het maar een beetje lekker weer is halen we de barbecue uit de schuur, maar wist je dat barbecuen in de winter nu ook helemaal hip is? Je kunt de barbecue namelijk ook heel goed in de winter gebruiken. Buiten zitten is wel wat kouder, maar dit geeft niks. 30 graden of -5, met alle temperaturen kun je de barbecue gerust aan zetten. Maar hoe doe je dat nou? En wat heb je nodig voor de winterbarbecue?

Winterse gezelligheid

Als je buiten gaat barbecuen, is het belangrijk dat je warmte creëert. Als het vriest is het namelijk niet zo prettig om buiten te zitten. Steek een vuurkorf aan of verwarm een houtkachel. Zet er eentje dichtbij de tafel en zo wordt het toch al wat aangenamer om buiten te zijn. Om het echt gezellig te maken, is aankleding en decoratie ook belangrijk. Kaarsjes en kerstverlichting geven direct een gezellige en knusse sfeer. Ook fakkels doen het goed. Geef iedereen een lekker dekentje en een warme drank en de winterse bbq kan beginnen.

Lekker eten

In de zomer gooien we vooral hamburgers en worstjes op de barbecue. Maar het maakt het juist leuker om bij een winterse barbecue ook winterse gerechten te serveren. Stokbrood met kruidenboter is altijd goed, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan snert of erwtensoep. Dit bereid je natuurlijk niet op de barbecue, maar als voorgerecht kan dit ook prima. Vervolgens kun je ervoor kiezen om braadworsten of eendenborst klaar te maken. Aardappeltjes en spekjes maken het gerecht dan helemaal compleet. Er zijn erg veel winterse bbq recepten online te vinden. Er is voor ieder wat wils.

Warme drankjes

Bij lekker eten hoort natuurlijk ook een lekker drankje. Omdat het in de winter erg koud is buiten raden wij aan om warme drankjes te serveren. Denk bijvoorbeeld aan warme chocolademelk met slagroom voor de kids en glühwein voor de volwassenen. Een winterbarbecue is trouwens ook erg leuk voor de kerst. Eens een keer iets anders dan gourmetten. Maar houd wel altijd rekening met het weer. In Nederland kan het weer zomaar omslaan.

 

winter bbq

Big Green Egg: geen gewone barbecue

De Big Green Egg is een nieuw soort barbecue die ervoor zorgt dat verschillende heerlijke aroma’s in het vlees vrijkomen. De Big Green Egg is ontstaan in 1974 in Atlanta, Georgia. Na jaren aanpassen is de Big Green Egg geperfectioneerd en tegenwoordig wordt hij gemaakt in een hightech fabriek in Mexico, door echte vakmensen. Maar wat kan je er nou allemaal mee? Nog veel meer dan een gewone barbecue, dus we zijn even voor je op onderzoek uit gegaan.

Green Egg workshop
Er zijn een aantal bedrijven die je een workshop geven om met de Big Green Egg om te kunnen gaan. Deze barbecue vraagt namelijk om uiterste perfectie en het is niet zoals je wellicht bent. De Green Egg moet je nauwlettend in de gaten houden maar je kunt met een beetje geduld ook de lekkerste gerechten eruit toveren. Er zijn verschillende soorten workshops met de Big Green Egg. Van de basistechnieken tot aan een masterclass, waardoor je echt alle fijne kneepjes onder de knie krijgt. Deze workshops zijn niet alleen leuk als vriendenuitje, ook als teamuitje kan het erg interessant zijn, want na de workshop gaan jullie lekker met zijn allen eten.

Catering van de Green Egg
Ook is de Big Green Egg een nieuwe manier van catering. In plaats van een normale bbq kun je je met de Big Green Egg onderscheiden. Hoe leuk is het om met zijn allen heerlijk vlees te eten waarbij je echt proeft dat het met liefde gemaakt is. Geen zin om zelf te koken? Dan kun je een professionele Green Egg chef inhuren, waardoor je zeker weet dat je het lekkerste vlees op je bord krijgt. Ook voor een winter BBQ is de Green Egg uitermate geschikt.

Recepten
Je kan ontzettend veel heerlijke gerechten klaar maken op de Big Green Egg. Dit komt doordat de Big Green Egg gevuld wordt met houten kolen. Hierdoor kun je het vlees heerlijk laten roken en garen. Ook kun je op de Big Green Egg heerlijke pizza’s bereiden, maar ook gerookte zalm of een lekkere appeltaart. Met de Big Green Egg kan je alles!

soorten bbq

Welke soorten BBQ’s zijn er?

In de lente en zomer zodra het weer aangenaam is. Zetten we graag de bloemetjes buiten en stoffen we de BBQ weer af. Barbecueën is in Nederland een waar festijn, iedereen nodigt weer vrienden, buren en familieleden uit om weer gezellig te barbecueën.

Juist vanwege de populariteit van bbq’en vind je in menig tuincentra’s een groot aanbod van deze apparaten. Ze komen in verschillende maten, soorten en prijzen. Voor iedereen is er wel een geschikte bbq te vinden, of je nu van gas, elektrisch of op kolen barbecuen houdt.

Voordat we de verschillende soorten bbq’s gaan behandelen. Laten we eerst kijken waar je deze het beste kunt kopen.

Waar kun je het beste een barbecue kopen?

In tegenstelling tot bijvoorbeeld elektronische apparaten. Zijn er geen echte BBQ speciaalzaken te vinden. Als ze er zijn, dan vind je deze online zoals hier bij BBQ Deal. De meest logische plek om deze apparaten te bekijken en soms zelfs proberen. Zijn bij de tuincentra’s.

Tuincentrums in Nederland hebben altijd een aparte bbq afdeling waar een specialist je graag helpt bij het maken van de juiste keuze en je kan voorzien van het juiste advies. Tuincentra’s zoals Intratuin, Overvecht en die van Fonteyn zijn echte experts op het gebied van bbq’en.

Vooral Fonteyn heeft een groot aanbod in outdoor living waar BBQ’s een groot deel van uitmaakt. Bij bespaardeals kun je voor Fonteyn flinke korting vinden. Mocht je dan toch van plan zijn om een BBQ aan te schaffen dan kun je dit het beste met veel voordeel doen.

Soorten BBQ’s

Tijden veranderen, en dankzij technologie vinden we alles opnieuw uit, waardoor er meer aanbod komt. Zo ook bij barbecues. Er zijn inmiddels veel verschillende modellen en soorten. Hieronder volgt een overzicht van alle soorten bbq’s.

  • Houtskool BBQ & Smokers

Laten we meteen beginnen met de echte vorm van bbq’en. Dat doe je natuurlijk met houtskool voor die echte bbq smaak. Voor lekkere tips en smaakmakers op je bbq kijk je in dit andere blog van ons. Binnen de houtskool bbq’s heb je ook weer een aantal varianten. Zo zijn er de bekende smokers zoals de bullet smoker en de offset smoker.

  • Keramische BBQ’s

Daarnaast zie je de laatste paar jaar een nieuw type bbq dat op houtskool werkt. namelijk de zogeheten keramische bbq’s (Kamado’s). Wellicht beter bekend als de Big Green Egg. Dit zijn apparaten waar je de temperatuur ontzettend goed kunt regelen en daardoor je vlees of vis zelfs kan slow cooken op de bbq. De apparaten zijn heel duurzaam en bieden een lange garantietermijn. Het grote nadeel is wel dat deze modellen vaak ontzettend duur zijn in verhouding tot de normale houtskool barbecue.

  • Gas Barbecues

Voor de liefhebbers van bbq maar die gemak ook hoog in het vaandel hebben staan. Zij er gas bbq’s. Deze werken niet op houtskool maar op gas. Merken zoals Weber, Cadac en Campingaz hebben deze in allerlei maten en prijsklassen.

Het voordeel van gasbarbecues is dat je niet aan het knoeien bent met houtskool of briketten. De bbq is meteen aan en de temperatuur kun je instellen. Daarnaast gaat een gasfles veel langer mee dan een berg kolen. Echte BBQ liefhebbers houden niet zo van de gas bbq. Vooral omdat het zijn charme verliest, je mist de geur en smaak van houtskool.

  • Elektrische Barbecues

Ook deze zijn van de laatste jaren. We kennen de elektrische bakplaten al langer, maar bbq’s bleven uit. Inmiddels is Weber onlangs op de markt gekomen met een elektrische bbq die bijna niet van een houtskool bbq te onderscheiden is.

Het voordeel hiervan is dat je niet meer met gas en of kolen aan de slag hoeft. Het is werkelijk plug en play. Je hebt ze in meerdere formaten waaronder heel klein die juist geschikt zijn voor mensen met een klein tuintje of alleen een balkon. Je kunt ze ook erg makkelijk mee op vakantie nemen. Want het enige dat je nodig hebt is stroom.

Een ander groot voordeel van de elektrische bbq is, dat je de temperatuur goed kunt instellen en je deze ideaal kunt gebruiken voor slow cooking. Lees hier onze tips voor een succesvolle BBQ. Daarnaast is dit ook een verantwoorde manier van bbqen aangezien er minder schadelijke stoffen vrijkomen dan bij het gebruik van houtskool.

Welke BBQ past het beste bij jou?

Zoals aangegeven in dit blog, kun je voor de aanschaf van een bbq het beste naar de specialist bij een tuincentrum gaan. Op basis van je wensen en voorkeuren kan een verkoper je helpen bij het kiezen van de juiste bbq.

Afhankelijk van hoe je woont. Waar je hem voor gaat gebruiken en hoe vaak. Kun je in combinatie met het te besteden budget bepalen welke bbq het beste geschikt is voor jouw doeleinden.

Goedkoop is duurkoop

Er zijn veel bbq modellen en merken. Daardoor is er ook een groot aanbod van hele slechte bbq’s. Deze zijn vooral gemaakt van goedkoop materiaal waardoor de bbq niet lang zal mee gaan. Bespaar daarom niet op de kwaliteit en kies voor een degelijke bbq. Om te besparen, gebruik je onze eerder vermelde link voor een leuke korting op een kwalitatieve bbq.

Je mag hem dan niet elke dag van de week gebruiken waardoor gebruiksslijtage minimaal is. Maar ze zijn wel onderhevig aan wind en het weer. Hou hier rekening mee en koop desnoods een afdekhoes en plaats de bbq in de koudere maanden en bij regen het liefst binnen.

horeca friteuse

Wilt u een friteuse kopen? Let hier op!

Wilt u een friteuse kopen, maar weet u niet goed waar u op moet letten? In deze blog
gaan wij het hebben over de onmisbare horeca friteuse. Eigenlijk heeft elke
eetgelegenheid een friteuse. Als we aan een friteuse denken, denken we al snel aan
patat, frikadellen, kroketten of borrelhapjes. Ook is er een friteuse nodig voor het
frituren van kroepoek, loempia’s, gefrituurde garnalen, oliebollen of zelfs gefrituurd
ijs. Een friteuse is dus eigenlijk een van de meest essentiële horeca apparaten in uw
keuken. Wilt u weten waar u op moet letten bij het kopen van een friteuse? Lees dan
snel verder.

Hoe werkt een friteuse

Voor het gebruiken van friteuses heb je frituurvet of olie nodig. De vloeistof wordt
verhit tot de juiste temperatuur. Deze temperatuur ligt tussen de 160 en 175 graden.
De frituurpan wordt verhit door elementen onder de pan of om de pan heen. Om
lekker eten uit de frituur te krijgen en geen vieze slappe hap, moet je ervoor zorgen
dat de temperatuur constant is. Ook moet het frituurvet tijdig vervangen worden. Ook
is de kwaliteit van de friteuse belangrijk. Goede friteuses zullen meer constante
temperaturen hebben, dan goedkopere varianten.

Hoe kunt u een friteuse schoonmaken?

Hoe kunt u het best uw friteuse schoonmaken? Zorg dat het frituurvet tijdig
vervangen wordt. Hoe vaak het frituurvet vervangen moet worden is afhankelijk van
hoe vaak de frituur gebruikt wordt. In een snackbar is het waarschijnlijk dat de
vloeistof vaker vervangen moeten worden dan in een restaurant of lunchroom. Ook
moet de vloeistof vaker vervangen worden als er bijvoorbeeld snacks met
paneermeel gefrituurd worden. De paneermeel blijft achter in het vet. Het regelmatig
verversen van de friteuse is beter voor de smaak van het eten en voor de
gezondheid.

Friteuse in de horeca

Een friteuse is dus van belang in de horeca. Het is gemakkelijk en vooral ook een
snelle manier van het garen van eten. Het eten wordt aan alle kanten gelijk gefrituurd
om dat het aan alle kanten in contact is met het vet. Zo wordt het ook gelijkmatig
gegaard.

Hulp bij kiezen

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het kiezen, inrichten en efficiënt maken van
uw keuken een hele uitdaging is. HorecaVoordeelshop, de horeca groothandel, helpt
u bij het vinden van het juiste keukenapparatuur, presentatiemateriaal en overige
horecaproducten.

kip eten bbq

Tips voor eiwitrijk voedsel en de bbq

Lekker gezond genieten
Wie houdt van bbq kan wel wat tips voor eiwitrijk voedsel en de bbq gebruiken. Bbq is immers iets wat we steeds vaker door het hele jaar heen doen. Steeds meer mensen houden ervan om ook buiten het zomerseizoen de bbq aan te steken om gezellig samen met vrienden of familie te tafelen. Wanneer jij daarnaast een eiwitrijk dieet volgt is het wel aan te raden om daar bij de bbq rekening mee te houden. We hebben een aantal van die zaken voor je op een rij gezet.

Pas op met voorgerechten
Ga je barbecueën, dan zal je bemerken dat de verleiding groot is om je al bij de voorafjes helemaal te laten gaan. Staat er stokbrood met sausjes op tafel, dan is de kans groot dat je al half vol zit voor het vlees op tafel komt. Deze zaken zijn echter bepaald niet bevorderlijk wanneer je een dieet volgt. Het is dan ook goed om je niet te buiten te gaan aan het voorgerecht maar echt te wachten tot het hoofdgerecht. Dit is het moment om eiwitrijk te eten.

Kip, het meest eiwitrijke stukje vlees
Een manier om bij de bbq eiwitrijk te eten, is kip eten. Kip is een gevogelte soort die je heel eenvoudig en lekker op de bbq kan klaarmaken. Het is een vleessoort die veel eiwitten heeft, en daarnaast is het een magere vleessoort. Doordat kip relatief goedkoop en daarnaast heel veelzijdig is, is het een vleessoort die je bij nagenoeg iedere bbq tegenkomt. Het is een keuze die dan ook uitstekend past in een eiwitrijk dieet.

Rood vlees met veel eiwit
Tussen deze tips voor eiwitrijk voedsel en de bbq mogen ook de adviezen voor rood vlees niet worden vergeten. Deze vleessoorten zijn namelijk van nature eveneens heel rijk aan eiwit. Een hamburger mag dan veel eiwit bevatten; het is ook een gerecht wat van zichzelf veel calorieën bevat. Wil je gezond eten van de bbq, dan doe je er heel verstandig aan om te kiezen voor bijvoorbeeld een biefstuk. Deze vleessoort kan je op de bbq met weinig vet bereiden terwijl de eiwitten er gewoon in blijven zitten. Heb je liever wat anders, dan is rosbief of een tartaartje eveneens een heel goede keuze. Deze soorten roodvlees kan je heerlijk bereiden op de bbq, en ze passen perfect in jouw dieet.

Een lekker toetje
Na een bbq is een toetje nog steeds heel smakelijk. IJs is een toetje wat ook in de winter populair is. Wil je echt gezond en eiwitrijk eten, dan is het echter verstandiger om te kiezen voor magere kwark. Dit is een toetje waar veel eiwitten in zitten terwijl er slechts een heel laag gehalte vet in zit. Een toetje van magere kwark met fruit of noten is een heerlijke manier om de bbq mee af te sluiten. Ga je voor een yoghurt, kies dan voor Griekse yoghurt. Die heeft een percentage van 0 procent vet.

 

succesvolle barbecue

Tips voor een succesvolle barbecue

Organiseer je binnenkort een barbecue voor vrienden of familie? Dan is de stress je vast al toegeslagen. Een barbecue organiseren is niet niks. Je hebt een goede barbecueset nodig, het juiste eten en je moet ook nog weten hoe de barbecue werkt. Om ervoor te zorgen dat je toch een succesvolle barbecue kunt houden, zetten we in dit artikel een aantal handige tips voor je op een rijtje! 

Bereid je goed voor

Bij het organiseren van een barbecue gaat het spreekwoord ‘een goed begin is het halve werk’ zeker op. Zorg er allereerst voor dat je precies weet wie er komen en hoeveel gasten er komen. Vraag bij de uitnodiging op bevestiging van hun komst, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het van belang om te weten wie er precies komen, zodat je rekening kunt houden met verschillende soorten eters. Denk bijvoorbeeld aan mensen die geen vis lusten, geen vlees eten, grote eters, kleine eters, maar ook wijn- of juist bierdrinkers. Aan de hand hiervan kun je een lijst maken met het eten en drinken dat je allemaal nodig hebt. Reken dit altijd ruim uit, anders kun je aan het einde van de avond met een tekort aan eten en drank zitten.

Leer zo nodig bij

Als je geen doorgewinterde barbecue-er bent is, is het geen gek idee om jezelf wat bij te leren. Barbecueën is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt. Vroeger leerden je vrienden of je vader alles over de barbecue, tegenwoordig kun je gewoon een Youtube tutorial bekijken. Op die manier kun je via de leukste en grappigste filmpjes alles leren over de barbecue. Let er hier wel bij op met wat voor soort barbecue je werkt. Heb je een gasbarbecue, dan is het wel van belang ook tutorials te kijken over een gas bbq.

En tot slot is de laatste tip om vooral te genieten van je rol als barbecue-er! Uiteraard heb jij het tijdens het feest vooral druk met het letten op het vlees, maar dat mag het feestje niet bederven. Zorg dat de muziekbox dicht in je buurt staat en haal de gasten gewoon naar jou toe. Dan kun je toch nog met iedereen kletsen en tegelijkertijd zorgen dat er goed vlees op tafel komt!

mooiste bbq modellen

De mooiste barbecue gas modellen van het jaar!

Ieder jaar wanneer het lekker weer is, begint men met het organiseren van barbecues. En dan is het de vraag: ga je voor de ouderwetse kolen of ga je voor een handige gas barbecue? Steeds meer mensen kiezen voor een gas barbecue omdat dit een hoop gedoe en rommel scheelt. Er eerlijk is eerlijk: de smaak van het vlees blijft net zo heerlijk! Hieronder volgt een handig overzicht van populaire barbecues die werken op gas. Ideaal voor wanneer het lekker weer is: zo kun je optimaal van het weer genieten zonder veel moeite te steken in het stoken van vuur.

Barbecue gas voor de echte grillspecialist: Barbecook Quisson 4000 (Buitenkeuken)

De Quisson 4000 is een prachtige barbecue die werkt op gas. Dit exemplaar tilt je gerechten naar een hoger niveau. De barbecue is groot en kwalitatief. Met dit model kun je prima een flinke groep mensen van eten voorzien. Zie jij jezelf al staan als Tony Soprano uit ‘The Sopranos’? Terwijl je geniet van een koud biertje voorzie jij al je familie en vrienden van het meest lekkere vlees!

Compact en kwalitatief: De Weber Q1200

Weber is een merk dat iedere grillspecialist wel kent. Weber staat bekend om barbecues van fantastische kwaliteit. Dat is bij de Weber Q1200 niet anders. En het mooie is: dit exemplaar werkt eveneens op gas. Dat betekent dus dat de Weber Q1200 een compacte barbecue is die op veel plekken past, die eenvoudig aan te steken is. Daarnaast ziet de Weber Q1200 er ook nog eens hip uit. Dit alles bij elkaar maakt deze barbecue een populair exemplaar.

Barbecook Cebu 2.1 Buitenkeuken in het zwart: een zeer handige barbecue op gas

De Barbecook Cebu 2.1 buitenkeuken is ideaal voor het houden van een gezellig barbecuefeest. Dit model ziet er strak en netjes uit. Daarnaast is het een handig model: hij kan eenvoudig verplaatst worden en er is veel plek voor extra’s. Denk aan tangen bijvoorbeeld.

De Weber Genesis II LX E-340 GBS Buitenkeuken in het Zwart: een echte knaller

Dit exemplaar is voor de echte liefhebber. Met deze fantastische Weber bereid je op de meest heerlijke wijze vlees: en dat allemaal op gas! Voorzie grote groepen van heerlijk vlees en geniet zelf ook mee van de zonnige dagen.

smaakmakers voor bbq

De beste smaakmakers voor je bbq

Veel mensen onderschatten eten bereiden op de bbq: je moet het apparaat op de juiste temperatuur krijgen, het vlees moet er niet al te lang op liggen maar wel goed gaar zijn en op tijd omgedraaid worden. Zo voorkom je dat iedereen de stukjes vlees het liefst laat liggen en alleen maar brood en salades eet. Gebruik daarom een aantal tools om de bbq tot een succes te maken. Daarnaast geven wij je een aantal handige tips om het vlees goed op smaak te brengen en recepten voor het dessert.

Wijk af van de traditionele apparaten

Maak je tijdens het eetfestijn alleen gebruik van een traditionele barbecue? Maak dan ook eens gebruik van andere apparaten, zoals een grillplaat. Op deze manier krijg je vast ook genoeg inspiratie voor een paar nieuwe recepten. Bijvoorbeeld gevulde makreel bereiden in aluminiumfolie, terwijl je een paar Amerikaanse hamburgers maakt op de grillplaat. Online kun je een compleet apparaten assortiment vinden om je culinaire grenzen te verbreden. En heb je veel vlees of vis over? Dan maak je hier de volgende dag een ander lekker gerecht van in de slowcooker.

Marinade voor extra smaak

Is de smaak van het vlees of de vis wat flauw? Of wil je eens iets extra’s toevoegen? Leg het dan ruim van tevoren in de marinade. Deze kun je eenvoudig zelf maken. Online zijn er genoeg recepten te vinden. Houd er wel rekening mee dat vlees en vis even wat tijd nodig heeft om op smaak te komen in de marinade. Leg het daarom het liefst al de avond ervoor in het sausje. Heb je geen zin om ‘s avonds laat nog heel veel te moeten snijden en pureren? Maak het jezelf dan gemakkelijk door een Bamix aan te schaffen. Dit is een staafmixer met verschillende hulpstukken, speciaal ontworpen om heerlijke marinades te maken voor jouw vlees en vis.

Het dessert

Na al het vlees en vis en tussendoor brood met salade zijn de magen al snel gevuld. Geef iedereen (en jezelf natuurlijk ook) even de tijd om al het lekkere eten te laten zakken en bereid daarna het dessert op de bbq. Populair is de gevulde banaan: snijd van tevoren de banaan open en vul deze met chocolade, marshmallows en eventueel wat likeur. Wikkel het stuk fruit in aluminiumfolie met de sluiting naar boven en leg deze een aantal minuten op de bbq. De gevulde banaan is klaar wanneer de chocolade helemaal gesmolten is. Eet alles op met een lepel, of gebruik een koekje om de vulling op te eten. Andere opties voor een dessert zijn gevulde appels of gegrilde ananas in combinatie met bolletjes ijs.


Post navigation