BBQ catering in Veenendaal regelen

Barbecueën kan eigenlijk het hele jaar door en een heerlijke foodbeleving. Of het nu gaat om het vieren van een jubileum, een verjaardag, een bedrijfsfeestje, tijdens een buurtevent of een gezellige avond met vrienden: een BBQ past er altijd bij. Maar wanneer u geen zin hebt om alle voorbereidingen hiervoor te treffen is het goed om te weten dat eer zoiets als BBQ catering in Veenendaal bestaat.

Om precies te zijn Ter Burg catering in Veenendaal. Daar kunt u voor iedere gelegenheid een BBQ catering bestellen die past bij uw wensen en het gezelschap. Met producten die van uitstekende kwaliteit en lekker vers zijn. En dat voor een zeer aangename prijs waardoor u eigenlijk veel goedkoper uit bent dan dat u zelf een BBQ in Veenendaal of andere plaats moet verzorgen.

BBQ catering van A tot Z geregeld

Ter Burg weet wel hoe ze u veel, zo niet alle werk, uit handen kan nemen wanneer het gaat om een BBQ Veenendaal. Alle benodigdheden voor de barbecue worden meegeleverd. Uiteraard een BBQ op gas, maar ook de borden en het bestek. Alles wordt gratis geleverd en na afloop van het barbecue event ook weer opgehaald. Om u helemaal te ontzorgen mag alles gebruikt en vuil ingeleverd worden.

Geen zin om zelf de barbecue-kok uit te hangen? Dan kan de BBQ ook voor u en uw gasten bereid worden door een echte chef. En alsof dat nog niet genoeg is kan Ter Burg ook de hele aankleding voor u regelen. Van een tent tot verwarming, van glaswerk tot aan een biertap: van A tot Z tot in de kleinste details geregeld.

Keuze in barbecue arrangementen Veenendaal

Zoveel mensen, zoveel wensen. Maar bij Ter Burg doen ze niet moeilijk wanneer het gaat om een passende BBQ catering in Veenendaal. Een traditionele barbecue, een biologische, een vrije keuze barbecuebuffet of geheel geïnspireerd op vis: alles is mogelijk.

Bij iedere BBQ worden bijpassende salades, sauzen en vers afgebakken stokbrood met kruidenboter bijgeleverd. Heeft u toch nog specifieke wensen aangaande de BBQ in Veenendaal, een vrijblijvende offerte of wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem gerust contact op met Ter Burg, zij denken graag met u mee.  

De kunst van het creëren van een perfecte barbecue rub

Als de zon hoog aan de hemel staat en de geur van sissend vlees in de lucht hangt, is het tijd voor een van de meest geliefde culinaire tradities: barbecueën. Of je nu een doorgewinterde grillmeester of een beginnende enthousiasteling bent, een goed samengestelde barbecue rub kan het verschil maken tussen een gewone maaltijd en een onvergetelijke smaakbeleving. In dit artikel nemen we je mee in de wereld van barbecue rubs en onthullen we de geheimen achter het creëren van een perfecte mix van smaken die je gerechten naar een hoger niveau tillen.

De basisbeginselen van een barbecue rub

Een barbecue rub is een droge mix van kruiden, specerijen, suikers en soms zout die op vlees, gevogelte, vis of groenten wordt gewreven voordat ze op de barbecue gaan. Het doel van een rub is om smaak, textuur en soms een lichte korst aan het oppervlak van het gerecht toe te voegen. Bij het samenstellen van een barbecue rub is het belangrijk om de juiste balans te vinden tussen zoet, hartig, pittig en zout, afhankelijk van je persoonlijke smaakvoorkeur en het type gerecht dat je gaat bereiden.

Stap voor stap: Het creëren van je eigen barbecue rub

  1. De Basis: Een goede barbecue rub begint met een solide basis. Meestal bestaat deze uit bruine suiker, paprikapoeder en zout. De bruine suiker voegt zoetheid en karamelachtige aroma’s toe, terwijl het paprikapoeder en zout de basislagen van smaak leggen.
  2. Kruidenrijkdom: Hier komt je creativiteit om de hoek kijken. Voeg kruiden zoals knoflookpoeder, uienpoeder, chilipoeder, komijn en koriander toe om diepte aan je rub toe te voegen. Experimenteer met de verhoudingen om je gewenste smaakprofiel te bereiken.
  3. Hitte en Pit: Als je van wat pittigheid houdt, is dit het moment om een beetje pit toe te voegen. Cayennepeper, zwarte peper of gerookt paprikapoeder kunnen een heerlijke kick geven aan je rub. Houd rekening met het smaakniveau van je gasten, zodat het niet te overweldigend wordt.
  4. Aromatische Accenten: Gedroogde kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn of zelfs gedroogde sinaasappelschil kunnen subtiele en verrassende aroma’s aan je rub toevoegen. Wees voorzichtig met deze ingrediënten, want een klein beetje kan een lange weg gaan.

Conclusie: Jouw handtekening op de grill

Het creëren van een geweldige barbecue rub is als het schilderen van een kunstwerk op je gerechten. Met de juiste combinatie van smaken en ingrediënten kun je een unieke signatuur op je gegrilde creaties achterlaten. Experimenteer, proef en pas aan totdat je die perfecte balans hebt bereikt. Of je nu kiest voor een zoete, pittige, rokerige of kruidige rub, één ding is zeker: een goed samengestelde rub zal je barbecue-ervaring naar nieuwe hoogten tillen, en je vrienden en familie zullen smeken om je geheime recept te onthullen. Dus haal die kruidenpotjes tevoorschijn, laat je creativiteit de vrije loop en geniet van elke sissende seconde op de grill.

Deze soorten kaviaar bestaan er allemaal

Kaviaar, ook wel ‘het zwarte goud’ genoemd, is een luxe delicatesse die vaak door de royalty en de rijken der aarde wordt gegeten. Dit is ook niet zo vreemd, want echte kaviaar is behoorlijk duur. Er zijn verschillende imitaties van kaviaar beschikbaar, zoals zalmkaviaar en forelkaviaar, maar in dit artikel gaan we het hebben over de echte kaviaar. We vertellen je graag meer over wat kaviaar precies is, waar het vandaan komt en welke soorten kaviaar er zijn.

Wat is kaviaar?

Wanneer we het hebben over kaviaar, dan bedoelen we de onbevruchte eitjes, oftewel kuit, van de steur. Kaviaar komt van origine uit de Kaspische Zee. Dit is het grootste meer ter wereld en er komen meerdere rivieren op uit. In dit meer leven meer dan twintig soorten steur, maar bij kaviaar hebben we het vooral over de Sevruga- Beluga- en Oscietra steur. Van deze drie is de Beluga steur de enige vleesetende steur.

Soorten kaviaar

De soorten kaviaar zijn vernoemd naar de soort steur waar de kaviaar vandaan komt. Zo heb je de Sevruga-, Beluga- en Oscietra kaviaar. De verschillende soorten kaviaar variëren in smaak, kleur en afmeting.

Sevruga kaviaar

De Sevruga steur weegt gemiddeld 25 kilo en deze is ongeveer anderhalve meter lang. De Sevruga steur is tussen haar vijfde en twaalfde jaar geslachtsrijp. De Sevruga steur produceert gemiddeld 5 kilo kaviaar.

De kleur van Sevruga kaviaar varieert van licht- tot donkergrijs. De smaak van deze kaviaar is verfijnd, aromatisch en zacht zilt. Deze kaviaar heeft een tere schaal en een fijne structuur. De grootte van de eitjes is rond de twee millimeter.

Beluga kaviaar

De Beluga steur is tussen de 2,5 en 6 meter lang. Ze wegen tussen de 40 en 300 kilo, maar er zijn Beluga steuren bekend die meer dan 1000 kilo wogen. Deze steur is rond haar achttiende levensjaar geslachtsrijp.

De kleur van de Beluga kaviaar varieert van staalgrijs tot zilver- of zwartachtig. De afmeting van de eitjes varieert tussen de 2,5 en 4,5 millimeter.

De smaak van deze kaviaar is romig, verfijnd en zacht zilt.

Oscietra kaviaar

De Oscietra steur is maximaal 2 meter lang en weegt tussen de 40 en 80 kilo, met uitschieters tot wel 200 kilo. De Oscietra steur is rond haar twaalfde levensjaar geslachtsrijp.

De afmeting van Oscietra kaviaar ligt tussen de 2 en 3,5 millimeter. De kleur van de kaviaar varieert van donkergroen tot goudgeel. De smaak van Oscietra kaviaar is delicaat, zacht zilt en heeft een nootachtig aroma.

Tip: Regional Highlights

5 redenen om een veranda te plaatsen

Het hele jaar door optimaal genieten van de tuin, daar droom je van. Er zijn verschillende mogelijkheden, zoals een overkapping, een veranda of een tuinhuis. In dit artikel geven we je vijf redenen waarom het plaatsen van een veranda een goede keus is.

Veel mogelijkheden   

Een veranda biedt veel opties en mogelijkheden. Zo zijn er veel verschillende typen veranda’s die je voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Leef- en woonveranda’s zijn ideaal om te gebruiken als loungeruimte of gezellige eetkamer. Glasshouses laten je helemaal wegkruipen in je eigen cocon, zodat je optimaal geniet van zen-momenten; dit komt door de glazen schuifwanden van de veranda die ervoor zorgen dat het lijkt alsof je in de natuur bent. Klassieke en romantische veranda’s kun je vormgeven door de glazen wanden aan meerdere zijden te plaatsen, met een hoge overkapping. Je kunt dit type veranda ook vrijstaand plaatsen; dan krijg je een oranjerie in je eigen tuin.

Altijd buiten

Dankzij een veranda met glazen schuifwanden heb je altijd het gevoel van buiten zijn. Of het nu vijfendertig graden is of vriest, je kunt het hele jaar door in de tuin zitten. Een veranda met glazen wanden zorgt ervoor dat je kunt ontspannen of kunt genieten van romantische avonden met zicht op de tuin en in de zomer kun je gemakkelijk van binnen naar buiten lopen. Ook biedt een veranda bescherming tegen de zon, zodat je zonnebaden kunt afwisselen met schaduw en verkoeling; dat geldt voor zowel een open als een dichte veranda. 

Een goede investering

Het laten plaatsen van een veranda is een goede investering, omdat het de waarde van het huis verhoogd. Alles wat je bouwt of verbetert aan het huis, zorgt ervoor dat het meer waard wordt. Mocht je het huis gaan verkopen, gaat de vraagprijs dus omhoog en kun je winst maken. Het plaatsen van een veranda is ook op een andere manier een goede investering, omdat het je woongenot verhoogt. Een veranda kan zomaar je meest favoriete plek in het huis worden, waar je heerlijk geniet van gezellige avonden met vrienden, ontspanning en romantiek.

Meer ruimte en licht

Een vijfde en laatste reden die we graag willen benoemen: een veranda zorgt ervoor dat je meer ruimte en licht in huis creëert. Wanneer je een veranda als aanbouw plaatst, wordt de leefruimte in huis vergroot. De glazen wanden van de veranda zorgen voor meer lichtinval in huis, wat goed is voor je (mentale) gezondheid. Wist je dat je lichtkoepels in een veranda kunt plaatsen? Zo geniet je niet alleen van natuurlijk licht, maar ook van een klassieke uitstraling!

Optimaal genieten met een goede barbecue!

De zomer is begonnen en dat betekent dat we de komende tijd kunnen genieten van aangenaam weer. Tijdens de zomer moet je uiteraard verschillende activiteiten ondernemen. Je kunt bijvoorbeeld een heerlijke barbecue organiseren voor vrienden of familie. Vrijwel iedereen vindt het leuk om te barbecueën en dat is ook logisch. Het heeft iets authentieks en het is tegelijkertijd ook bijzonder gezellig. Maar hoe kun je nu optimaal genieten van een goede barbecue? In dit artikel geven we enkele tips.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het is van belang om de barbecue goed voor te bereiden. Haal de dag ervoor al de verschillende voedselproducten voor de barbecue in huis. Dan kun je alvast bepaalde gerechten bereiden, zodat je dat tijdens de barbecue zelf niet meer hoeft te doen. Daarnaast is het ook van belang om voldoende stokbrood in huis te halen. Een barbecue zonder stokbrood is immers geen echte barbecue. Zijn er mensen met voedselvoorkeuren of specifieke allergieën? Dan moet je daar ook rekening mee houden bij de aankoop van het eten.

Zorg voor lekkere muziek

Tijdens een barbecue moet er ook een aangename sfeer zijn. Zorg tijdens de barbecue dan ook voor lekkere muziek. Tegenwoordig heb je kleine geluidsboxen die je kunt koppelen aan je telefoon. Deze zijn relatief goedkoop en ze produceren genoeg geluid om alle gasten te laten genieten. Bij een barbecue met meerdere gasten heeft iedereen een specifieke smaak. Daarom is het ook geen slecht idee om iemand als hobbyistische deejay aan te stellen. Hij of zij kan dan de muziek verzoekjes inwilligen en zo kan iedereen genieten van de muziek in de veranda.

Aangename stoelen

Iedereen moet lekker zitten tijdens de barbecue. Daarom heb je fijne stoelen nodig. Heb je deze nog niet in bezit? In dat geval kun je ervoor kiezen om de website van Tuintrend eens te bezoeken. Daar verkopen ze namelijk verschillende comfortabele tuinstoelen.

Conclusie

In deze tekst zijn we dieper ingegaan op de belangrijkste aspecten van een succesvolle barbecue. De Nederlandse zomers zijn aangenaam en om die reden is het leuk om een barbecue te geven. Hopelijk weet je er met dit artikel een groot succes van te maken!

Wat voor soort containers kun je huren?

Wil je een container huren omdat je binnenkort gaat klussen? Ga je verbouwen of heb je veel kartonnen of papieren afval? Dan kun je het beste een afvalcontainer huren die het best bij je afval hoort. Zo kun je je afval makkelijk kwijt zonder dat je een container moet kopen of vaak op en neer moet gaan rijden met afval. 

Wat is een rolcontainer?

Als je een eigen woning hebt, krijg je er wekelijks mee te maken. De afvalcontainer moet weer geleegd worden en dan zet je deze aan de weg. Deze afvalcontainers worden ook wel rolcontainers genoemd. Rolcontainers worden vaak gebruikt voor het scheiden van afval. Zo scheid je papier, karton, plastic en restafval. Wanneer je een bedrijf hebt weet je niet hoelang je in het bedrijfspand gevestigd blijft Ben je er niet van van verzekerd dat je een rolcontainer gaat gebruiken? Dan heb je de mogelijkheid om een rolcontainer te huren. Een rolcontainer kun je erg makkelijk huren, daarom kiezen veel bedrijven ervoor om een rolcontainer te huren. Wanneer je een container huurt, wordt de container bezorgt op het opgegeven adres. 

De grofvuil container

Ben je aan het verbouwen of slopen? Dan is een grofvuilcontainer ideaal voor je. Een grofvuilcontainer of een big bag is bedoeld voor gemengd afval, van oude meubels tot bouw- en sloopafval, het valt allemaal onder grofvuil. Het is niet toegestaan om in de container één afvalsoort te doen zoals gips of vloerbedekking. De kosten van een grofvuilcontainer hangen af van de grootte van de container en het afval dat erin moet.

Een grote verbouwing aan het uitvoeren?

Bij een verbouwing of renovatie komt er veel bouwafval bij kijken. Aangezien je dit afval niet bij het huisafval kunt plaatsen, is het heel verstandig om een puincontainer te huren. Bouwafval wordt gedefinieerd als minerale materialen die tijdens de bouwwerkzaamheden worden geproduceerd. Bouwafval kan ook volledig worden gerecycled. Het spreekt voor zich dat bouwafval niet zomaar in een gewone vuilnisbak kan worden afgevoerd. Dit heeft niet alleen te maken met het gewicht en de hoeveelheid afval, maar ook de verwijdering. Je kunt een puincontainer bijvoorbeeld gebruiken als je een bouwput uitgraaft. Materialen die uit de grond worden gehaald zoals; bouwafval, metselstenen, gebrande dakpannen of beton zijn ook bouwpuin. Bij een renovatie ontstaat er bijvoorbeeld bouwpuin als je een muur in huis weghaalt. Alleen het hout, glas, kunststof en metalen moeten apart worden verwijderd en afgevoerd worden in puincontainers. Vergelijk de containers via Vergelijkjeafval zodat je de goedkoopste container huurt.

Benodigdheden voor de BBQ

Wanneer het weer lekker weer is zijn veel mensen buiten te vinden. Zo zijn veel mensen lekker aan het zonnen, gaan ze de fiets op of liggen ze lekker aan het strandje om af en toe het water in te duiken. Iets wat bij lekker weer ook zeker niet te missen is, is de heerlijke geur van de BBQ. Veel mensen gaan namelijk BBQ’en in de tuin. Hierbij heb je verschillende middelen nodig, maar wat zijn deze middelen? Hieronder lees je de verschillende benodigdheden voor een goede BBQ!

De BBQ

Een belangrijk aspect die zeker niet te ontbreken is, is de BBQ. Hierop wordt bijvoorbeeld het vlees gelegd. Je hebt erg veel verschillende soorten en maten waar je uit kunt kiezen. Wanneer je bijvoorbeeld veel ruimte in de tuin of op de BBQ locatie hebt, kun je kiezen voor een groter formaat. Daarnaast is het handig na te denken over de hoeveelheid vlees die je wilt braden. Hoe groter de BBQ, hoe meer vlees je uiteindelijk kwijt kunt.

Kolen en aanmaakblokjes

Om het eten op de BBQ warm te krijgen, zijn kolen en aanmaakblokjes noodzakelijk. De kolen of briketten leg je in de BBQ. Deze maak je door middel van de aanmaakblokjes of aanmaakvloeistof aan. Hierdoor worden deze heet en kun je je eten gaan bakken en braden. 

Tangen

Een tang bij de BBQ is niet te ontbreken. Veel mensen vinden de tangen overbodig. Je kunt namelijk net zo goed een vork gebruiken. Toch is niets minder waar, want wanneer je de vork gebruikt, zal het vlees minder goed zijn dan wanneer je een tang gebruikt. De reden hiervan is dat wanneer je met de vork het vlees omdraait, je een gat in het vlees prikt. Hierdoor loopt het sap het vlees uit en zal het vlees droog worden. Door middel van de tang zal je dit voorkomen, omdat je daarmee niet in het vlees kunt prikken. 

Een leren BBQ schort

Een BBQ komt tot hoge temperaturen om vlees te grillen. Hierbij kan het wel eens voorkomen dat het vlees gaat spetteren of dat je wat knoeit. Vooral bij vlees wat al wat vetter is, wil je voorkomen dat dit in je kleren komt. Daarom is het erg belangrijk om met het BBQ’en een leren BBQ schort te dragen. Hierdoor voorkom je mogelijke vlekken en eventuele brandwonden op de huid.

Borden en bestek

Naast alle aspecten die rondom de BBQ erg belangrijk zijn, heb je voor het eten natuurlijk ook borden en bestek nodig. Hiermee kun je met gemak het eten wat je net gemaakt hebt op de BBQ opeten. Je kunt hierbij kiezen voor weggooi borden en bestek, maar daarnaast is echt bestek toch het meest ideaal. Hiermee kun je toch net wat beter het vlees doorsnijden en opeten.

Eten en drinken

Als laatste wil je natuurlijk wel wat te eten hebben. Om eten voor de BBQ uit te zoeken is het vooral belangrijk dat je kijkt naar voeding die je zelf lekker vindt. Daarnaast kun je ook nog verschillende hapjes erbij doen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende soorten fruit, stokbrood en sausjes. Ook drinken wil je niet vergeten. Vooral op een warme dag is het belangrijk genoeg vocht binnen te krijgen, dus vergeet dit vooral niet.

De Kamado bbq: Waarom is deze zo populair?

De kamado bbq is populairder dan ooit! Er zijn veel redenen hiervoor, maar de belangrijkste is misschien wel dat ze zo multifunctioneel zijn. Je kunt er niet alleen barbecueën, maar ook roken, grillen en ovengerechten bereiden. Daarnaast zijn kamado’s vaak volledig geïntegreerd met een buitengrill en een oven. Hierdoor kun je alle kanten op met je kamado!

De geschiedenis van een kamado bbq

De kamado bbq is uitgevonden in China en dateert van meer dan 2000 jaar geleden. De kamado was oorspronkelijk een klei oven die werd gebruikt om rijst en andere gerechten te koken. De kamado bbq is een moderne versie van de klassieke kamado en wordt gemaakt van keramiek of stenen. Keramiek is een uitstekend geleider van warmte en koele air blijft langer hangen in de kamado, waardoor je een perfecte temperatuur kunt bereiken en behouden.

Als je op zoek bent naar een kamado bbq, kun je kiezen uit verschillende materialen, kleuren en maten. Er is vast een kamado bbq die perfect bij jouw wensen past!

Koop je kamado bbq online of in de winkel?

Als je op zoek bent naar een kamado bbq, kun je kiezen uit verschillende materialen, kleuren en maten. Er is vast een kamado bbq die perfect bij jouw wensen past! Je kunt je kamado bbq online of in de winkel kopen.

Beide hebben voordelen. Als je kamado bbq online koopt, kun je gemakkelijk vergelijken en de beste prijs vinden. Daarnaast heb je vaak meer keuze als je online koopt. In de winkel kun je de kamado bbq uitproberen voordat je hem koopt. Dit is handig, want zo weet je zeker dat je kamado bbq aan al jouw wensen voldoet.

De voordelen van een kamado bbq: afsluitbaar en veelzijdig

Een kamado bbq is afsluitbaar, waardoor je kunt roken en grillen op een kamado. Daarnaast kun je de kamado gebruiken als oven of barbecue. Dit maakt de kamado bbq ideaal voor het bereiden van grote maaltijden. Een kamado bbq is ook veelzijdig: je kunt er niet alleen gerechten op grillen, maar ook pizzas en broodjes bakken.

Kamado buitenkeuken

Een ander product waarbij de Kamado steeds populairder wordt is de buitenkeuken. Een Kamado buitenkeuken is namelijk erg duurzaam. Ze zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig materiaal, waardoor ze lang meegaan. Daarnaast hebben kamado’s een uniek ontwerp, waardoor ze veel mooier zijn dan andere buitenkeukens.

Welke type BBQ past het best bij jou? Een gas, houtskool of elektrische barbecue?

Het warme weer komt er weer aan en dat betekent dat we ook de barbecue weer tevoorschijn halen. Niets is namelijk lekkerder dan op een zonnige dag de BBQ aan te zetten en hier lekkere dingen op te bakken en braden. Heb je nog geen barbecue en wil je deze wel aanschaffen, maar weet je niet welk type het beste bij jou past? Lees in dit artikel alles over verschillende typen barbecues. 

Welke soorten barbecues zijn er? 

Er zijn verschillende soorten barbecues. Zo heb je houtskoolbarbecues, gasbarbecues en elektrische barbecues. Op een houtskoolbarbecue gaart het vlees met een heerlijke grilsmaak, omdat het direct boven het vuur gebraden wordt. Het voordeel van een gasbarbecue is dat hij snel opwarmt. Een elektrische barbecue heeft het voordeel dat deze niet veel rookt. Welke barbecue past het best bij jou of bij iemand die je een bbq cadeau doet? 

De gasbarbecue 

Niet alleen is een gasbarbecue snel op temperatuur, de temperatuur van een gas BBQ vertel je erg gemakkelijk met een draaiknop. Bij een gasbarbecue heb je weinig last van (veel) rook, wat voor veel mensen een groot voordeel is. Ook is een gasbarbecue makkelijk schoon te maken. Houd er wel rekening mee dat bij een gasbarbecue ook een gasfles zit die bijgevuld moet worden. Als je ergens heen gaat, neem je die wel gemakkelijk mee. 

De houtskool barbecue

Voor een echt authentiek barbecue gevoel kies je voor de houtskool BBQ. Deze barbecue heb je in veel verschillende maten. Zo neem je een kleine houtskool barbecue gemakkelijk mee als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met een gasfles of stopcontact. Wel komt er veel rook van deze barbecue af. 

De elektrische barbecue 

Bij een elektrische barbecue stop je de stekker in het stopcontact en de BBQ komt op temperatuur. Binnen 10 minuten is het al mogelijk om je vlees, vis, groenten of toetje te grillen. Net als bij de gasbarbecue heb je bij de elektrische barbecue weinig last van rook. Ook is een elektrische barbecue erg gemakkelijk om schoon te maken. Denk er dus wel aan dat je altijd een stopcontact nodig hebt om deze barbecue te gebruiken. 

Barbecueën is ontzettend leuk en vooral lekker. Ben je op zoek naar de juiste BBQ voor jou? Overweeg dan welke van deze drie besproken barbecues het beste bij jou past. 

gezonde bbq

Koolhydraatarm eten bij een gezonde bbq

Een bbq gaat prima samen koolhydraatarme voeding. Al het vlees wat op de bbq gaat is sowieso al koolhydraatarm en er zijn natuurlijk veel lekkere bijgerechten. Denk bijvoorbeeld aan een gevulde paprika met gehakt. Als je wilt afvallen kun je kiezen voor een koolhydraatarm dieet. Je kan dit dieet ook gebruiken voor het verbeteren van je bloedsuikerwaarden. Of om alleen je levensstijl te verbeteren. Bij een koolhydraatarm dieet haal je veel energie uit vet en eiwitten en zo min mogelijk uit koolhydraten.

In bijna alle voedingsmiddelen zitten koolhydraten, vooral in zoete producten zoals snoep, koek, taart en chocolade. Verder ook in rijst, pasta, brood, fruit en aardappelen. En vooral in bieten, pastinaken, mais, erwten en bonen. In producten als vlees, vis, kaas, eieren en olie, noten, zaden, en groenten zitten weinig koolhydraten. Je lichaam heeft dagelijks een bepaalde hoeveelheid koolhydraten nodig. De dagelijks aanbevolen hoeveelheid is zo’n veertig tot zeventig procent kilo calorieën uit koolhydraten. Vervang de snelle voor langzame koolhydraten. Groenten, aardappelen en volkoren producten zijn langzame koolhydraten. Ze bevatten veel vitaminen en voedingsvezels, en daardoor heb je langer een verzadigd gevoel. Plus je krijgt een betere bloedsuikerwaarde.

Eet ook veel eiwitten en onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten zitten in producten als: makreel, haring en zalm, in vette vis dus. Zonnebloemolie, lijnzaadolie, olijfolie, noten en avocado.

De effecten van een koolhydraatarm dieet.

De voordelen zijn dat je voor een langere tijd energie krijgt. Je geheugen en concentratie verbetert, je voelt je gelukkiger en je slaapt beter. Je krijgt ook een mooier uiterlijk doordat je nagels sterker worden, een mooiere huid en haar. Dit dieet helpt ook bij diabetes en bij hoge bloeddruk.  

Het koolhydraatarm dieet is niet makkelijk om vol te houden. De goede producten uit zoeken kost veel tijd, in sociale situaties kan het moeilijk zijn om vol te houden. Eet geen kant en klare maaltijden want deze zijn niet gezond en bevatten vaak te veel zout. Als je net met dit dieet begint kun je bijwerkingen krijgen zoals: obstipatie of diarree, hoofdpijn, slechte adem, spierkrampen en vermoeidheid. Deze verdwijnen vanzelf weer als je lichaam er aan gewent is. En neem anders contact op met je huisarts of diëtist. Het koolhydraatarm dieet is niet geschikt als je nierfalen hebt, een verminderde leverfunctie of hartfalen.

Enkele koolhydraatarme recepten tips.

Thaise courgette noedels met omelet rol: daarin gaan champignons, wortel, cashewnoten, ui, eieren, oester sojasaus, kruiden naar smaak, gembersiroop, rode peper, sesamzaadjes en sesamolie.

Salade met gegrilde kip en perzik: met kipfilet, rucola, avocado, cherrytomaatjes en mozzarella bolletjes. In de kip marinade gaan: honing, sojasaus, olijfolie, knoflook en chilipoeder plus limoensap. Voor de dressing gebruik je limoen, honing, olijfolie en kruiden naar smaak.

Sla wrap met gemarineerde kip. Lekker fris door de dun gesneden groenten en knapperige sla.

Bloemkool nasi met daarin: bloemkoolrijst, eieren, konflook en ui, peper, kip, komijn en ketjap.

Verder bosuien, Chineseroerbakmix, en daarbij geef je kroepoek.

Koolrolletjes met geitenkaas: in dit gerecht gaan Chinesekool, geitenkaas, walnoten, champignons, tijm,en kruiden naar smaak. Voor de saus gebruik je gegrilde paprika’s, water en kookroom.

Glutenvrije gevulde courgette met pizza topping: daarin gaan twee courgettes, 225 gram verse pastasaus napolitana, 160 gram tonijn in olijfolie, één rode ui, 50 gram geraspte kaas 30+.

De oven voorverwarmen op 180C. De courgettes op bakplaat doen, de courgettes vullen met de tomaten-courgettesaus, tonijn, kaas, en de ui. Ongeveer twintig minuten bakken in de oven.

Griekse salade: deze bereid je met tomaten, komkommer, groene en rode paprika, krulpeterselie, olijven, kappertjes, takje oregano, olijfolie, rodewijnazijn, en feta.

Italiaanse schotel met makreel, pompoen en blackeyedbeans: daarvoor gebruik je knoflook, tomaten, olijfolie, blackeyedbeans, roerbak rapinipompoen kastanjechampignons, tijm, en gerookte makreel.

Kipkerrie met bloemkoolrijst: gebruik daarvoor kipfilet, bloemkoolrijst, champignons, sjalot, knoflook, kokosmelk, amandelmelk, kerriepoeder, limoensap, kokosolie, zeezout en zwarte peper, verse gember en verse peterselie.

Op internet zijn uitgebreide beschrijvingen van deze recepten te vinden.

Zo zie je maar weer dat koolhydraatarm eten net zo lekker is, en wie weet smaakt het naar meer!


Post navigation