geslaagd diner

Bedrijfsfeest organiseren? 3 tips voor een geslaagd diner

Organiseer je binnenkort een bedrijfsfeest? Dan wil je natuurlijk een onvergetelijke avond voor je medewerkers zorgen. Het diner vormt altijd een mooi moment om samen te zijn. Het is goed voor te stellen dat het een lastige keuze is om een goede eventcateraar in te schakelen. Wat voor eten kies je en hoe je kies een geschikte eventcateraar? In dit korte artikel lees 3 tips voor een geslaagde diner.

Tip 1: Laat je medewerkers en meebeslissen in het eten

 

Je maakt je zeker geliefd als je aan de medewerkers (of de ondernemingsraad) vraagt wat ze tijdens het bedrijfsfeest willen eten. Gezelligheid moet hierbij centraal staan. Zo is het leuk om in de zomer te barbecueën. Betrek je collega’s dus in de besluitvorming. Zo krijg je een diner waar het hele personeel achter staat!

Naast de wensen van het personeel moet je goed rekening houden met het budget. Zo kan je tegenwoordig kiezen voor een all-inpakket, waarbij je volledig ontzorgt. Ook heb je tegen een gereduceerd tarief de keuze om zelf op te scheppen.

Tip 2: Kies een geschikte event cateraar

 

Voor je diner wil je wellicht een event cateraar inhuren. Hierbij is het slim om te kijken of de cateraar goed past bij de event. Verder is het slim te kijken naar de ervaring van de cateraar. Zo heeft Arjen Bekedam jaren ervaring in event catering. Bij Bekedam events heb je bijvoorbeeld de keuze uit tapas of een BBQ. Niet iedere cateraar heeft een ruim aanbod. Kijk daarom goed of de cateraar datgene aanbiedt wat het personeel wilt.

Tip 3: De locatie

 

Waar wil je de event houden? Voor je personeel is het lekker om even weg van je werkplek te zijn. Hou er bij het kiezen van de locatie wel rekening met de beperkingen van de cateraar. Heeft de cateraar wel alle apparatuur voorhanden en ligt de locatie wel in zijn omgeving? Neem dus goed door wat de event cateraar voor je kan betekenen.

geslaagde barbecue

3 tips voor een geslaagde barbecue

Ga je binnenkort een barbecue houden? Dan heb je best veel aan je hoofd! Denk bijvoorbeeld aan de het inkopen van genoeg vlees en drinken. Hierbij moet je niet te veel en zeker niet te weinig inkopen. Ook wil je de locatie natuurlijk leuk aankleden. Dit zijn slechts enkele aspecten om je barbecue leuk te maken. In dit artikel lees je daarom 3 tips voor een geslaagde barbecue.

Tip 1: laat je wijnglazen bedrukken

 

Om je barbecue uniek te maken is het leuk om de wijnglazen te bedrukken. Maak een leuke tekst of een afbeelding op je wijnglazen en je gasten zullen er van op kijken. Een bijkomend voordeel is dat je extra wijn bespaart, doordat wijn tot het randje van het embleem wordt ingeschonken. Voor een aantal glazen maak het verschil weinig uit, maar als er veel wijn wordt gedronken bespaar je een hoop wijn.

Tip 2: Hoeveel vlees koop je in?

 

Dit is een lastig onderwerp. Zeker als het gezellig is wordt er meer gegeten. Ga er vanuit dat men gemiddeld vijf stukken vlees eet. Voor kleine kinderen, die niet ouder dan 10 jaar zijn, is het slim om kleinere stukken vlees op de barbecue te doen, zoals een minihamburger of kleine stukjes kipfilet.

Tip 3: experimenteer met je barbecue

 

Als je aan een barbecue denkt, denk je waarschijnlijk aan hamburgers en een satéstokje, maar deze trend is langzamerhand aan het verschuiven. Experimenteer bijvoorbeeld eens met niet-standaard gerechten, zoals verse zalm en zeebaars.

Verder is het leuk om allemaal kleine hapjes toe te voegen, zoals cheeseburgers, nachos en kaasstengels. Heb je wel eens van tosti rolletjes gehoord? Door het casinobrood plat te rollen, kaas te snijden en het te bestrijken met pesto en mosterd verras je je gasten. Je barbecue moet dus vast goedkomen!

wijnglazen bedrukken

Horecaondernemers opgelet: laat je glazen stijlvol bedrukken

Je ziet het steeds meer, glazen die in de horeca geserveerd worden met het logo van het desbetreffende bedrijf op het glas. Vooral bij wijnglazen wordt het veel gedaan. Bierglazen worden vaak nog voorzien van het logo van het merk bier dat geschonken wordt. Je kunt je wijnglazen laten bedrukken door bedrijven die gespecialiseerd zijn in het bedrukken van glazen. Er zijn een aantal verschillende redenen te benoemen om als horecaonderneming te kiezen voor het bedrukken van glazen.

Je naam is meer zichtbaar

Wanneer het logo of de naam van je onderneming op het glas te zien is dat je serveert, komt de gast extra in aanraking met de naam. Dit zorgt ervoor dat de naam makkelijker in het achterhoofd blijft zitten en dus onthouden wordt. Dit is handig voor als deze gast een andere keer weer in de buurt is en weet dat ze bij jou moeten zijn om een drankje te bestellen.

Handige maatstaf voor de inhoud

Het idee achter een logo op je glas is dat het gelijk als maatstaf voor de inhoud functioneert. Het personeel van jouw onderneming weet zo precies hoe vol zij een glas moeten schenken om meer rendement uit uw wijnverkoop te halen. Verder voorkom je dat gasten het oneens kunnen zijn met de hoeveelheid die zij in hun glas gekregen hebben.

Andere glazen bedrukken

Wanneer je bij jouw onderneming niet alleen wijn serveert maar ook andere dranken kun je natuurlijk ook deze glazen laten bedrukken. Denk hierbij aan koffiemokken of theeglazen. Het bedrukken van deze glazen zal uitsluitend als promotiemiddel dienen aangezien het personeel zich niet aan een bepaalde maat hoeft te houden. Toch kan het heel voordelig uitpakken om ook op deze glazen de naam of het logo van je onderneming terug te laten komen. Wijnglazen en andere glazen om te laten bedrukken kun je eenvoudig door gespecialiseerde bedrijven laten doen.

 

Nieuw bij HelloFresh: barbecue-recepten!

HelloFresh kennen we natuurlijk allemaal als een handige maaltijdbox met alle verse ingrediënten voor 3, 4 of 5 maaltijden in de week. Al het vlees, groenten, kruiden, enzovoort wordt netjes in een doos verpakt en gratis thuisbezorgd. Het enige wat je nog hoeft toe te voegen zijn de kleine dingetjes als zout, peper, melk, boter, olijfolie. Steeds meer Nederlanders profiteren van zo’n handige foodbox of maaltijdbox. Het scheelt een hoop tijd (je hoeft nauwelijks nog naar de supermarkt), en je hoeft ook niet meer te bedenken wat er vanavond op tafel staat. Maaltijdboxen als HelloFresh, Marley Spoon, Ekomenu of de Allerhande Box van Albert Heijn zijn constant bezig om hun product te verbeteren zodat deze nog aansluit op de behoeftes van hun klanten. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de speciale BBQ-recepten van HelloFresh. Wil je meer weten over deze box? In deze special lees je alles over het recepten, korting, prijzen, bezorging en jouw abonnement.

Speciale BBQ-gerechten in de zomermaanden

De zomermaand juli staat bij HelloFresh helemaal in het teken van barbecue. Iedere week kan je nu kiezen uit een speciaal recept dat je kunt bereiden op de BBQ. Wat is er deze periode nu fijner en leuker dan buiten koken en buiten eten? Het leuke aan deze BBQ-recepten is dat je eens wat anders op de grill hebt. Dus niet de bekende hamburgers, shaslick of karbonades. Enkele voorbeelden van recepten die je deze maand kunt kiezen:

 

 • Halloumi-burger met aubergine en paprikapesto
 • Spareribs met gepofte aardappel, verse watermeloensalade en gegrilde courgette
 • Gegrilde garnalenspiesjes met citroen en orzosalade
 • Hele zeebaars met venkelsalade, aardappels en kappertjes
 • Kipfiletsaté met zelfgemaakte pindasaus en noedelsalade

Probeer het nu zelf uit met 50% korting!

 

Lijkt het jou wat? Een heerlijk recept waarvan je alle hoogwaardige ingrediënten krijgt aangeleverd en wat je heerlijk op de BBQ kunt klaarmaken? Met de maaltijdbox van HelloFresh is het mogelijk. En nieuwe klanten profiteren deze maand ook nog eens van een heel aantrekkelijke actie. Je ontvangt nu liefst 50% korting op jouw eerste box. Dat betekent dat je ‘m al kunt bestellen vanaf €17,97. Let op: deze actieprijs geldt alleen voor de eerste box. De 2e, en volgende boxen betaal je het reguliere tarief. Dat betekent niet dat je zomaar vastzit aan een langlopend abonnement. In jouw eigen maaltijdbox-account kan je eenvoudig jouw lidmaatschap beheren. Een week overslaan, een andere bezorgdag of jouw abonnement opzeggen is allemaal heel erg gemakkelijk!

 

 

Etentje met vrienden? Zo pak je het leuk aan

Etentje met vrienden

Veel mensen hebben een druk werkleven. Het is natuurlijk belangrijk om geld te verdienen. Daarom werken er veel mensen, en hebben mensen dus vaak lange dagen. Wanneer je lange dagen maakt, kan het zo zijn dat je je vrienden en familie minder ziet. Dit is vervelend, want vrienden en familie kan natuurlijk heel belangrijk voor je zijn. Wanneer je iets met vrienden wilt organiseren, kan het leuk zijn om een hapje wat te gaan eten. Maar wanneer het heel lekker weer is, en de temperatuur is een beetje lekker. Is het leuk om samen te gaan barbecuen. Wanneer je gaat barbecueën moet je met een paar dingen rekening houden. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je goed eten en drinken hebt. Wanneer je geen lekker eten hebben kan de barbeque namelijk al vrij snel in de soep vallen. De BBq versiering is ook belangrijk. Het is belangrijk om een gezellige sfeer te creëren. En daarom kan versiering helpen.

 

Picknicken

Wat ook gezellig kan zijn, is om gezellig te gaan picknicken. Dit hoeft niet te lang te duren, en kan wel heel gezellig zijn. Je hebt bepaalde plekken waar je mag BBQ’en. Dit mag namelijk niet overal, het kan leuk zijn om dit met iemand te doen die je al lang niet meer gezien hebt. Of bijvoorbeeld met familie of met een stel vrienden. Wanneer je een kleine wegwerpbarbecue zou hebben. Kan je die gemakkelijk meenemen. Neem een lekker Chardonnay wijntje mee. Het enige wat je dan moet regelen is kijken of je genoeg eten hebt. Ook moet je goed opletten dat je niet op een plek zit waar je niet mag barbecueën.

5 bbq tips

5 tips voor een super bbq!

De zomer staat weer voor de deur, en wat is er nou beter dan een goede eerste bbq van het jaar? Bereid je dit jaar goed voor. Verras je vrienden en familie met een bbq die ze niet snel meer zullen vergeten! Het zit hem vaak in de kleine details om een bbq speciaal te maken en net even iets extra’s mee te geven aan iedereen. In dit blog staan 5 tools en gadgets die voor de consument goed betaalbaar zijn en van een standaard bbq iets heel moois kunnen maken.

Altijd een verkoelend drankje in de buurt

 

Zorg ervoor dat er binnen of buiten een drankendispenser staat met heerlijk koud water er in. Voeg in een drankendispenser voor de smaak wat fruit naar keuze toe en een aantal ijsblokjes zodat het een lange tijd koud blijft! Iedereen die aanwezig is op de bbq kan nu altijd een lekker drankje tappen!

Leg rauw vlees op een vleesschaal

 

Ga hygiënisch te werk en zorg dat rauw vlees altijd netjes op een schone RVS vleesschaal ligt. Met een bbq ben je altijd in de weer met rauw vlees en wat vaak gebeurd is dat hetzelfde bord gebruikt wordt waar het vlees eerst rauw op lag om het vervolgens ook uit te serveren. Dit voorkom je door het vlees wat rauw is altijd netjes op de vleesschaal te leggen. Ook brengt het zeker een paar stijlpunten met zich mee omdat het er gewoon gaaf uitziet. Een grote glimmende zilveren schaal met een berg vlees voor de bbq!

Een blikvanger: De spieshanger

 

Hoe gaaf is het om in plaats van altijd maar die standaard sateprikkers te gebruiken voor spiezen bij de bbq, een grote lange metalen spies te maken. Rijg hier een goed aantal stukken vlees en groente aan om het vervolgens heerlijk gaar te maken. De spieshanger heeft de mogelijkheid om 2 a 3 spiezen op te hangen van 40cm lang! Dit is echt een eyecatcher op elke bbq en zal zeker in de smaak vallen.

Serveerplateau als presentatie

 

Dit is eigenlijk het vervolg van de vleesschaal. Een serveerplateau kan je gebruiken om al het vlees wat gegaard heeft op de grill uit te serveren aan vrienden en familie. Ook op deze manier en zeker in combinatie met een vleesschaal zal je met de bbq altijd hygiënisch te werk gaan. Serveerplateaus zijn er in alle kleuren maten en materiaal. Je kan dus gewoon kiezen wat bij jouw eigen servies het meeste aansluit om het zo gaaf mogelijk eruit te laten zien!

De tussendoortjes missen vaak op een bbq

 

Wat kan er nog meer iets toevoegen aan een bbq? Ga is na, als je lekker zit te bbq’en met al dat vlees denk je dan vaak aan een amuse? Met een aantal amuseschaaltjes in huis kun je de fijnste amuse gerechtjes tussendoor serveren voor al je gasten. Het brengt op deze manier iets unieks mee aan je bbq en amuseschaaltjes op zichzelf zien er al prachtig uit.

 

Met de amuseschaaltjes en alle bovengenoemde tips en tools heb je toch een aardige bbq voorbereid die niemand snel zal vergeten. Het mooie is dat alle genoemde tools en spullen erg duurzaam zijn en dus vele zomers mee zullen gaan. Ook kan je alles bij elkaar voor onder de €100 euro krijgen! Geniaal voor de aankomende jaren.

 

 

energie besparen

3 manieren om u uw tuinhuis energiezuiniger te maken

De laatste tijd zijn er steeds meer tuinhuiseigenaren op zoek gegaan naar manieren om hun houten tuinhuis of blokhut energiezuiniger te maken. Of het nu gaat om oprechte bezorgdheid over het milieu, of simpelweg om kostenbesparingen – het is ongetwijfeld een goed idee om uw tuinhuis of blokhut energiezuiniger te maken. We kijken daarom naar 3 uitstekende manieren om zowel uzelf als de planeet te laten profiteren van energiebesparing in uw tuinhuis of blokhut.

 

Isolatie

Indien uw tuinhuis nog niet geïsoleerd is, dan zal dit de eerste stap zijn in het proces om uw tuinhuis energiezuiniger te maken. De meest voor de hand liggende reden is dat isolatie voorkomt dat er warmte uit uw tuinhuis of blokhut ontsnapt en dat u dus minder energie – en geld – hoeft te besteden aan het behoud van een geschikte temperatuur. Bovendien stelt de isolatie u ook in staat het hele jaar door gebruik te maken van uw tuinhuis of blokhut. Dit is natuurlijk veel efficiënter dan het slechts enkele maanden per jaar te gebruiken.

 

Als u heeft besloten uw tuinhuis of blokhut te isoleren, denk er dan aan uw gehele gebouw te isoleren om geen warmte te verliezen. U kunt de wanden, het dak en de vloer isoleren. Zodoende is uw tuinhuis goed geïsoleerd. Het is daarnaast ook aan te raden om te gaan isoleren op het moment dat u het tuinhuis of blokhut opbouwt. Heeft u uw tuinhuis al staan, maar is hij niet geïsoleerd? Maak u dan maar geen zorgen. Isolatie kan ook op een later moment toegevoegd worden.

 

Intelligente temperatuurregeling

Heeft u uw tuinhuis of blokhut geïsoleerd? Dan is de volgende stap het installeren van een systeem dat de binnentemperatuur regelt. Dit zorgt ervoor dat u niet meer energie verbruikt dan nodig is om uw tuinhuis of blokhut te verwarmen. Het kan natuurlijk ook eenvoudiger. U kunt bijvoorbeeld een reguliere thermostaat gebruiken, maar het is zeker de ook de moeite waard om te investeren in een intelligent temperatuurregelingssysteem. Ten eerste kunt u zelf de temperatuur bepalen op elk moment van de dag. Veel aanbieders van zo’n systeem bieden een app, waarmee u dit met uw telefoon kunt regelen, zodat u niet telkens naar de thermostaat hoeft te gaan als u de temperatuur wilt wijzigen. Begint de barbecue later dan in eerste instantie was bedacht? Dan kunt u instellen dat de temperatuur later op de dag omhooggaat.

Pelletkachel

Een pelletkachel is een efficiënte en ideale manier op je tuinhuis te verwarmen. Pelletkachels worden verwarmd met resthout en afvalhout die samen worden geperst tot kleine brokjes. Deze brokjes worden houtpellets genoemd. Een pelletkachel brandt heel efficiënt en zuinig en het is daarom kostenbesparend en een duurzame oplossing. Pelletkachels werken elektrisch en hebben een thermostaat ingebouwd waardoor deze zelf de kamer op temperatuur kan houden.

 

Zonnepanelen

Bent u op zoek naar een meer geavanceerde manier om de energiezuinigheid van uw tuinhuis of blokhut te vergroten? Dan is het een goed idee om zonnepanelen op het dak te installeren. Let er wel op dat u eerst laat uitrekenen of uw dak daarvoor geschikt is. Zo kunt u de benodigde energie voor uw tuinhuis produceren zonder het elektriciteitsnet te gebruiken. Als u op een hele zonnige plek woont, kunt u misschien zelfs overtollige energie produceren die u kunt gebruiken om uw huis van stroom te voorzien. Bovendien kunt u de energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt ook gebruiken voor verwarming als u dit in uw tuinhuis heeft geïnstalleerd.

 

Als u al eigenaar bent van een tuinhuis, dan bent u wellicht door dit artikel overtuigd van de voordelen die een energiezuinig tuinhuis u kan bieden. Bent u nog op zoek naar een tuinhuis? Kijk dan eens naar het aanbod op www.lugarde.nl om uw droom-tuinhuis te vinden!

 

woodpro blokhutten

3 eenvoudige manieren om uw tuin deze zomer te veranderen

Ziet uw tuin er na de lange winter ook een beetje slordig uit en moet hij nodig opgefleurd worden? Er zijn genoeg manieren om dat te veranderen voordat de zomer begint! Voordat u de handen uit de mouwen steekt en begint met het inrichten van de tuin, zult u eerst de tijd moeten nemen om een planning te maken. Denk voor de tijd goed na en schrijf op wat u niet leuk vindt in uw tuin en de dingen die u prachtig vindt. Bepaal daarna wat meeste kosten- en tijdbesparende de manier is om het gewenste resultaat te bereiken. Bent u op zoek bent naar inspiratie om uw tuin op te fleuren voor het komende seizen? Wij hebben voor u een lijst gemaakt met 3 eenvoudige make-over trucs die uw tuin onherkenbaar zullen veranderen.

 

Bouw een tuinhuis voor vrijetijdsbesteding en opslag

Niets verandert de uitstraling van uw tuin meer dan een tuinhuis, blokhut of paviljoen in uw tuin. Als u zich verheugt op het opfleuren van uw tuin, dan is een mooi houten tuingebouw een goed idee! Houten tuingebouwen zijn een aspecten waar men al tientallen jaren van houdt. En niet zonder reden – u kunt een opslagruimte en een lounge- of eethoek gebruiken om uw spullen in op te slaan en om zelf te gaan genieten van uw eigen tuin. Bovendien, de schoonheid van deze houten structuren zal ook het uiterlijk van elke tuin verbeteren!

 

Verf het hek

Als u al een blokhut heeft, maar uw tuin nog meer werk nodig heeft, dan kunt u heel eenvoudig uw tuin een nieuwe look geven door het hek te schilderen. Zonder twijfel heeft nog bijna niemand eraan gedacht om een nieuwe verflaag aan te brengen om de look van uw tuin te veranderen. Een nieuwe kleur en onderhoudsbeurt geeft uw tuin een mooie, complete uitstraling. Het schilderen van het hek is ook een goede optie als u het aangezicht van uw tuin wilt veranderen. Kies voor zwarte verf om een eigentijdse industriële look te creëren of gebruik klassieke witte verf voor een huiselijke en gezellige sfeer.

 

Plant een verticale tuin

Bent u op zoek naar een eenvoudige en meer kostenbesparende optie? Probeer dan een van de meest actuele en grootste tuintrends – een verticale tuin! Of u nu de verticale tuin aanlegt tegen een hek of een verticale tuinplanter koopt, dit is een eenvoudige en relatief goedkope tuinupdate die u in uw weekend kunt uitvoeren. Bovendien is zo’n aanvulling niet alleen mooi voor uw tuin, maar het kan ook heel gezond zijn! Stel u voor dat u verse groenten teelt of kruiden in uw eigen tuin, zou dat niet geweldig zijn?!

 

Welke make-over truc zou u zelf willen uitvoeren? Als u voor de optie Woodpro blokhutten gaat, ga dan naar www.woodpro.nl om de perfecte oplossing voor uw tuin te vinden!

 

 

Spruitjes koken

Spruitjes koken

Een andere naam voor spruitjes is Brassica Oleracea gemmifera. Veel mensen denken bij spruitjes koken aan de “vreemde” lucht. Dit is voor velen een reden om bij spruitjes koken te kiezen voor het gebruik van veel water. Sommige mensen houden er niet van omdat zij de lucht dan enige tijd in de keuken hebben, maar een goede afzuiger aan bij spruitjes koken is de oplossing! Als je genoeg water gebruikt dan zijn de spruitjes allemaal tegelijk gaar.

Verschillende soorten spruitjes

Je hebt verschillende maten spruitjes. De kleine spruiten, ook wel D spruiten genoemd zijn 18-23 mm. Deze zijn verkrijgbaar in België, Denemarken, Luxemburg, Noorwegen en het Verenigd Koninkrijk. De middelmaat, ook wel de A spruiten  genoemd, 23-30 mm groot en verkrijgbaar in Duitsland, Ierland, Finland, Frankrijk, Nederland, Spanje en Italië. Dan zijn er nog de grote spruiten de B spruiten van 30-41 mm. Deze zijn verkrijgbaar in de Verenigde Staten, Zweden en in Zwitserland.

Welke spruitjes ga je kopen?

In de winkel ga je de spruitjes uitzoeken, soms kun je een zak spruitjes kopen, maar ze zijn ook los verkrijgbaar. Bij spruitjes koken kun je het beste kiezen voor de spruitjes die hard en stevig aanvoelen. Als ze allemaal even groot zijn is dat beter, dan zijn ze namelijk allemaal tegelijk klaar met koken. Let ook goed op want de spruitjes die een geel blad hebben zijn niet meer vers, laat deze dus liggen!

Spruitjes koken of nog even bewaren?

Je kunt spruitjes een paar dagen tot maximaal een week bewaren. Bewaar ze dan los of in een papieren zak, je dient ze wel in de koelkast te bewaren.

Spruitjes koken, meer eerst schoonmaken

Voordat je spruitjes kunt koken moet je ze eerst schoon te maken. Je snijdt daarvoor de spruitjes een stukje van de stronkjes af. Verwijder dan de buitenste donkere blaadjes. Als je dat hebt gedaan dan kun je de spruitjes wassen. Vervolgens doe je water in de pan en dan kun je de spruitjes koken. Zorg dat de spruitjes net onder het water staan. Het kan zijn dat door het koken er water verdampt, dan kun je eventueel tussendoor nog wat extra water toevoegen, dit wordt veel gedaan door mensen die het een vervelende lucht vinden als de spruitjes koken.

Wist je dat…?

 • In Twente worden de spruitjes vaak gecombineerd met stoofperen. Ze worden dan met elkaar gegeten.
 • In Rotterdam gebruiken ze mayonaise om de spruitjes in te dippen.

Het basisrecept van spruitjes koken

Het basisrecept van spruitjes koken is heel gemakkelijk.

 1. Je maakt de spruitjes schoon en je wast deze.
 2. Vervolgens doe je de spruitjes in de pan en dan voeg je water toe, ze dienen net gaan drijven.
 3. Strooi er een beetje zout overheen en breng ze dan met de deksel op de pan aan de kook.
 4. Spruitjes koken duurt ongeveer 5-15 minuten, het ligt aan de grootte van de spruitjes, maar ook aan de soort.
 5. Na vijf minuten koken kun je een spruitje doorsnijden en dan kun je kijken en proeven. Is hij beetgaar? Dan zijn de anderen vast en zeker ook klaar, daarom is dezelfde maat spruitjes van belang als je kiest voor spruitjes koken.
 6. Als ze nog niet beetgaar zijn dan kun je nog langer de spruitjes koken.
 7. Na een paar minuten zullen ze klaar zijn en dan giet je de gare spruitjes af.
 8. Doe er een beetje nootmuskaat overheen en dan kun je smullen!

 

Welke wijn bij de BBQ?

De zomer staat op het punt om te beginnen. Zodoende kan de barbecue weer tevoorschijn worden gehaald. Nodig uw vrienden uit en geniet met elkaar van een gezellige en lekkere barbecue.

Als drankje bij een barbecue wordt meestal een zomers biertje gedronken. Maar zo af en toe is er behoefte aan iets anders, een ander drankje dan bier. Voor de afwisseling zou u eens wijn bij de barbecue kunnen proberen. Voor elk gerecht is er namelijk wel een goede wijn, zo ook voor de gerechten die u op de barbecue bereidt.

Champagne als aperitief

Als aperitiefje zou u met goed gekoelde champagne kunnen beginnen. De barbecue inluiden met een mooie fles bubbels, heerlijk!

Lauwe wijn in plastic bekertjes

De grootste aandachtspunten van een barbecue met wijn zijn het glaswerk en de temperatuur van de wijn. Veel mensen kiezen er namelijk, al dan niet onbewust, voor om hun wijn half-lauw te serveren in plastic bekertjes. Hoewel uw gasten waarschijnlijk zullen doen voorkomen dat ze aan het genieten zijn van de wijn is dit natuurlijk niet het geval.

Wijn klimaatkast

Kies er daarom voor om uw wijn te serveren in een passend glaswerk en nog belangrijker: op de goede temperatuur. Dé perfecte temperatuur voor uw wijn kunt u heel eenvoudig realiseren door een wijn klimaatkast te gebruiken. In een wijn klimaatkast, ook wel wijnkast genoemd, kunt u uw wijnen bewaren. Doordat u zelf de temperatuur van de wijnkast kan instellen is de wijn altijd op de voor u perfecte temperatuur.

Een wijnkast kunt u los neerzetten, maar er bestaat ook een wijnklimaatkast inbouw. Deze ingebouwde wijn klimaatkast kunt u bijvoorbeeld in uw keuken verwerken.

Wijncombinaties

U kunt het wijnaanbod tijdens de barbecue zo uitgebreid maken als dat u zelf wil. Zo kunt u een aantal algemene wijnen serveren, bijvoorbeeld een lichte pinot noir, een malbec of een droge riesling. Of u kunt ervoor kiezen om per gerecht een wijn te serveren. Bekende combinaties zijn:

 • Biefstuk en Syrah, Zinfandel of Malbec
 • Kip en zachte chardonnay
 • Zalm en lichte pinot noir, pinot griss of gamay
 • Burgers en zinfandel, syrah of cotes du rhone
 • Worst en tempranillo of malbec
 • Varken en barbera, droge rosé of valpolicella

Niet alleen het vlees is van belang in uw keuze voor een bepaalde wijn. Zo is het ook verstandig om rekening te houden met andere smaakfactoren als marinades, kruiden en sauzen.

Mocht u bijvoorbeeld veel zoet proeven in de marinades of sauzen, kies dan voor een lichte rode wijn. Als het vlees juist kruidig en pikant is, is een syrah een goede optie.

Rode wijn

Hoewel een rode wijn normaal gesproken niet te koud geserveerd wordt, is het bij een barbecue lekker om dat juist wel te doen. De aandacht hoeft namelijk niet alleen naar de wijn uit te gaan, het vlees moet namelijk de grootste aandachtstrekker zijn bij een barbecue. Als laatste is het verstandig om niet al te zware rode wijnen te schenken. Tannine in wijn en vet in vlees combineren namelijk bijzonder slecht met elkaar.

 


Post navigation