3 tips om je kantoor op te vrolijken

Je kent het vast wel, je vindt je kantoor saai en wil het wat opleuken, maar hoe doe je dat zonder te veel poes pas? Lees hier 3 tips om je kantoor op te vrolijken 

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt 

Een bank is misschien niet het eerste waar je aan denk, maar dit is perfect om je kantoor mee op te pimpen. Zo heb je banken in zoveel verschillende leuke felle kleuren, maar ook verschillende groottes. Heb je dus niet zo heel veel ruimte kun je kiezen voor een wat kleiner formaat, maar heb je wel heel veel ruimte kun je ook gerust kiezen voor een grotere. Je kunt het zo mooi maken als je zelf wil. Het maakt het natuurlijk helemaal af als je de bank opmaakt met wat leuke kussentjes en kleedjes. Zo heb je een superleuk plekje op je kantoor gecreëerd, waar je zelf ook lekker kan zitten in de pauze.  

Lekker zitten is ook een must  

Ook stoelen kunnen een leuke opmaak zijn voor je kantoor. Natuurlijk heb je in je kantoor al verschillende bureaustoelen staan. Je kunt ook gaan voor een lekkere grote ligstoel, maar ook voor een hang stoel in het plafond. Je kunt het zo gek maken als je wil. Het is niet alleen een hele leuke opvulling, maar je kunt er ook nog eens lekker op zitten of klanten op ontvangen. Je kunt je kantoor dus ook pimpen met mooie stoelen en het hoeft niet altijd met poes pas.  

Tweedehands meubelen kan ook leuk zijn 

Ook tweedehands kantoormeubelen kunnen nog erg mooi zijn. Naast dat het je een hoop geld scheelt is het ook nog eens beter voor het milieu. Zo hoeven er niet onnodig dingen worden weggegooid. Je kunt soms voor een prikkie hele mooie dingen kopen, die soms maar amper zijn gebruikt. Denk hierbij aan kasten, banken, bureaus etc. Gebruikte kantoormeubelen zijn dus niet per definitie oud en lelijk, ze kunnen zelfs erg mooi zijn. Neem dus altijd even een kijkje voordat je direct je geld besteed aan gloednieuwe meubelen. Je kunt alles natuurlijk ook zelf opknappen!

Alweer klaar voor de eerste bbq van het jaar? Zo wordt het gegarandeerd een succes!

Echte BBQ-liefhebbers zullen zich wellicht afvragen waarom we altijd spreken van de ‘eerste bbq van het jaar’. Waarom zou je wachten tot de eerste zonnige dag, wanneer je eigenlijk het gehele jaar door de barbecue aan kunt steken? Hoewel begrijpelijk, zien we toch dat heel veel mensen wél op die eerste warme voorjaars- of zomerdag wachten. En wanneer die eenmaal is aangebroken, dan is er geen houden meer aan en wordt alles uit de kast getrokken om er een groot succes van te maken.

Wil jij het komende jaar niet voor verrassingen komen te staan wanneer je je gereed maakt voor de eerste bbq van het jaar? Maak dan gebruik van de volgende tips, waarmee jouw bbq gegarandeerd een groot succes wordt. 

Boodschappen bestellen 


Meestal kun je van tevoren al een beetje beoordelen wanneer de barbecue voor de eerste keer aangestoken mag worden. Hou daarom de weersvoorspellingen goed in de gaten en bepaal op welke dag je de eerste keer begint met barbecueën. Bespaar jezelf een hoop stress door niet op de dag zelf naar de supermarkt te gaan. De kans is groot dat het op een warme zomerse dag heel druk is en je vervolgens misgrijpt. Zonde van jouw goed geplande bbq-festijn. Boodschappen bestellen met Foodmarkt.com is dan ook een prima oplossing. Zo weet je zeker dat het vlees, de salades en de sauzen op tijd binnen zijn en je niet misgrijpt. Je kunt er ook voor kiezen om deze alvast aan het begin van de week te laten bezorgen. Zo kun je ze invriezen tot het moment waarop je ze gaat gebruiken. Valt het weer dan toch nog onverhoopt tegen, dan kan je het barbecueën altijd nog even uitstellen. 

Verzamel een aantal recepten 


Het is tevens slim om de komende tijd alvast wat nieuwe recepten te verzamelen. De meeste BBQ-liefhebbers schudden direct een aantal recepten uit hun mouw, maar het is wel zo leuk om af en toe eens wat vernieuwing op de barbecue te brengen. Gelukkig zijn er online ontzettend veel leuke en eenvoudige bbq recepten te vinden. Kies bijvoorbeeld eens voor een nieuwe marinade of probeer een aantal verschillende soorten groentes op bijzondere wijze op de barbecue te bereiden. Dat wordt gegarandeerd smullen. 

Nu de rest van het gezin nog niet echt op een bbq-feestje zit te wachten, kun jij ondertussen alvast de nodige inspiratie opdoen. 

Wie nodig je uit? 


Een bbq-feestje is natuurlijk pas echt compleet wanneer je dit met je meest dierbaren kunt delen. Bedenk daarom van tevoren alvast wie je wilt uitnodigen. Zo weet je ook alvast wat je allemaal bij de foodmarkt moet bestellen. Zo kom je nooit tekort. Reken ongeveer 3 stukken vlees per persoon en dan heb je altijd genoeg. Zitten er grote eters bij? Kies er dan voor om wat extra stokbrood en salades te bereiden. Zo eet iedereen eenvoudig hun buikje vol en is de avond gegarandeerd een groot succes. Hou wel de weersvoorspelling in de gaten, want je wilt niet onverhoopt met 8 man in huis zitten. Zeker als dat eigenlijk niet past.

Barbecueën doe je in stijl!

Je kent het wel, je bent lekker aan het kokkerellen in de keuken of achter je Barbecue en het vet spettert in het rond. Je kleding onder de spetters en dat krijg je er ook nog eens moeilijk uit. Zonde! Want je had dit kunnen voorkomen door een schort te dragen maar voor mannen klinkt een schort als iets vrouwelijks. Je bent tenslotte een pitmaster en geen keukenprinses die gerechten staat te maken. Jij bent ze aan het bereiden, slowcooking, Green egg noem het maar op. Deze termen klinken je als muziek in de oren maar een schort? Nee joh. Toch is een schort zeer praktisch en barbecueschorten van leder zien er ook nog eens heel stoer uit. Daarnaast zijn ze oersterk en voor de eeuwigheid gemaakt. Hoe meer hij beschadigt of er op wordt gekrast hoe meer de schort gaat leven. Het is tenslotte een barbecueschort. Ook stoffen schorten doen het werk maar die worden vies, moeten in de was en zien er niet zo cool uit. Een ander voordeel van leer is het personaliseren van de schorten met logo of naam. Hoe cool is dat?

Lekker spetteren

Je hoeft ook niet bang meer te zijn dat je vies wordt want wanneer het vlees begint te spetteren kun je met een vochtig doekje de schort al af doen. Het kost je slechts een paar seconden om ze af te doen en terug te hangen zonder dat je ze hoeft te wassen. Deze schorten zag ik dutchmadeleather.nl Je kunt dus ongegeneerd vies maken en je bbq tools aan je riem hangen. Een ander bijkomend voordeel is de look en feel want een leren schort ziet er toch wel echt vet uit. Zo weet iedereen dat jij de chef in charge bent en dat er geen twijfel over bestaat wie er achter de bbq staat.

Veel plezier en neem gerust eens een kijkje voor wat inspiratie.

De verwachting van een corona kerstpakket

Veel bedrijven ervaren moeilijkheden in deze tijd. Geld wordt vastgehouden om vaste lasten te betalen en het personeel te behouden. Het is in veel gevallen nodig. Maak je je druk om de feestdagen? Er blijft vast een vraag hangen. Hoe ga je het allemaal betalen? Je wilt natuurlijk wel een kerstpakket weggeven dit jaar. Een waardering richting het persoon is vooral in deze tijd belangrijker dan ooit. Het geven van een kerstpakket is en blijft een mooie traditie, vooral in deze tijd.

 

Door het geven van een kerstpakket bedank je iemand voor de geleverde diensten en arbeid. In deze pandemie hebben veel medewerkers laten zien dat ze flexibel zijn en motiverend blijven. Je zou verwachten dat er een daling zal plaatsvinden van kerstpakketten, omdat men minder geld te besteden heeft. Daar denken experts anders over. Deze groep mensen denkt dat kerstpakketten in waarde duurde zullen zijn dan in voorgaande jaren met de volgende reden: werkgevers zetten het personeel graag in het zonnetje in deze moeilijke tijd.

Ruimte voor een kerstpakket

De WKR-regeling is verhoogd door de overheid. Dat betekent dat de werkgever meer ruimte heeft om iets te besteden aan kerstpakketten. Wist jij dit al? De meeste bedrijven weten dit namelijk niet. Doordat veel mensen thuiswerken wordt er verwacht dat er meer kerstpakketten worden gegeven. Deze pakketten zullen dan verstuurd worden naar individuele huisadressen. De inhoud van de kerstpakketten veranderd natuurlijk ook.

 

Wil je een kerstpakketten idee of leuke kerstpakketten bestellen? Dat kan zeker, maar dit jaar ziet het er wel anders uit. Door het virus komen veel orders te laat binnen. Het blijft een feit, corona maakt het moeilijk. Je kan niet last minute een kerstpakket bestellen, want dan komt de distributie in gevaar. Distributie? Ja, de distributie. Het is namelijk niet mogelijk om kerstpakketten te verzenden op de laatste werkdag, want ook de bezorgers werken op deze dage niet. Dit betekent dat het kerstpakket door een bezorgservice bezorgd moet worden. Zorg er wel voor dat je pakket op tijd opstuurt! Het is een drukke periode. Voorkom problemen en stuur je pakket snel op zodat het geen vertraging oplevert!

Creatief denken

Wil je jouw pakket toch persoonlijk afgeven? Dat kan! Verpak het pakket in een 1,5 meter lange doos. Super handig toch, zo’n corona proof pakket? Je kan op deze manier toch het cadeau persoonlijk overhandigen en iemand bedanken voor zijn of haar harde werk en inzet. Wanneer je het pakket niet persoonlijk wil overhandigen, houd dan rekening met de bezorgdiensten! De bezorgers konden de drukte van vorig jaar niet aan dus laat je pakket op tijd verzenden. Is de inhoud ook veranderd? Dat vraag je je vast af toch? In principe verandert het pakket niet zo zeer. Er worden nog steeds geurkaarsen, dekens, interieur dingen en spelletjes gestopt in een kerstpakket. Wat je niet vaak terug ziet zijn de restaurant, bioscoop of sauna bonnen. Je kan wel rekenen op de volgende producten: warme mutsen, mondkapjes in een design die past bij de kerst of gadgets voor bij het kerstdiner! Bestel daarom snel jouw pakket bij Kerstpakket Online!

patat

De lekkerste patat bak je zo!

Voor velen de lekkerste snack die er bestaat: patat! Vaak haal je je patat bij je plaatselijke snackbar. Maar wil je je vrienden of familie echt een keer verrassen? Bak dan je patat zelf. Je denkt natuurlijk, zelf bakken moet niet zo moeilijk zijn. Aardappels snijden, frituurpan aan, paar minuten in het vet laten sudderen en hup, de patat is klaar om te eten. Er is een groot verschil in kwaliteit als je je patat op culinaire wijze klaar maakt. In dit artikel lees je de meest gemaakte fouten en tips om de lekkerste patat klaar te maken. Want wie wil nou niet een vriend of vriendin die de lekkerste patat kan frituren? 

Veel gemaakte fouten 

Een veel gemaakte fout die door de meeste patatbakkers gemaakt wordt is dat de afgesneden frieten worden afgespoeld onder de kraan. Dit resulteert zich erin dat het aardappelzetmeel verdwijnt. Dit is natuurlijk slecht voor de smaak en de kleur van de frietjes. Het is hier verstandiger om de aardappelen eerst in zijn geheel af te spoelen. Zo neem je het teveel aan zetmeel weg en niet wat binnen in de aardappel zit. Ook is het aan te raden echte frietaardappelen te kopen, in plaats van gewone aardappelen. Als je gewone aardappelen hebt, valt je patat al snel te klein uit. Hierdoor worden ze tijdens het bakken te krokant, waardoor je niet die goede frietsmaak zal krijgen.  

Smaak 

Nadat je de aardappels hebt gespoeld, kan je aan de slag met het snijden. Snijd je aardappelen in dunne evenredige reepjes/balkjes. Hoe dik je de aardappelen snijdt is afhankelijk van je eigen smaak. Hou je van dikke frieten? Snij dan je aardappelen in dikkere reepjes. Naast je persoonlijke voorkeur van de grote, is ook de voorkeur voor frietvet geheel naar je eigen wens. Ossenvet zorgt voor een goede smaak, maar ook plantaardige- of natuurlijke olie zorgt voor een goede smaak.  

Kies de beste frituurpan 

Je ziet het steeds vaker, in de oven, airfryer of in de frituurpan. Er is één simpel antwoord: de frituurpan heeft altijd de beste smaak. De frituurpan zorgt voor die krokante smaak van je frietjes. Kies voor een groot mandje en koop patatbakjes en haal de snackbarsfeer in huis. Heerlijk met een biertje of koffie in een koffiebekerGa dus ten alle tijden voor een frituurpan om jouw vrienden en familie de echte frietervaring te geven. 

walnoten

Op deze manieren heb je walnoten nog nooit gegeten

Walnoten zijn heerlijke noten die goed als snack geconsumeerd kunnen worden, maar daarnaast ook uitstekend door allerlei gerechten verwerkt kunnen worden. De meest bekende manieren van walnoten in een gerecht verwerken is door ze door een salade te strooien. Toch zijn er meer manieren om van deze heerlijke noten te genieten. Wij hebben een aantal gerechten op een rijtje gezet die nóg lekkerder worden als ze verrijkt worden met walnoten. 

Walnoten… in een dip

Ben jij gek op heerlijke dips voor op een cracker, toastje of stokbroodje en maak je deze dips het liefst zelf? Ga dan eens aan de slag met walnoten in een dip. Walnoten kunnen een dip een crunchy bite geven en geven bovendien allerlei bekende dips een interessante twist. 

Walnoten… als basis in een bakgerecht

Walnoten zijn een populair ingrediënt in allerlei bakgerechten, maar wist je dat je deze noot ook als basis kunt gebruiken door te kiezen voor walnotenmeel? Met walnotenmeel bak je heerlijke taarten, koeken, cakes en koekjes, maar ook hartige gerechten zoals bijvoorbeeld een quiche. De mogelijkheden van dit meel zijn eindeloos, dus laat je fantasie de vrije loop.

Walnoten… door jouw favoriete pasta

Walnoten kunnen allerlei gerechten een interessante twist geven en dat geldt ook voor pasta. Of je ze nou verwerkt door een pasta met kip en pesto of een pasta met ham en parmezaanse kaas, walnoten weten elke pasta naar een hoger niveau te tillen. Naast pasta’s zijn walnoten ook heerlijk door een lasagne en kunnen ze zelfs, het liefst wel verkruimeld, over een pizza worden gestrooid.

Walnoten… in een stamppot

Stamppot kent maar één regel: alle ingrediënten dienen platgestampt te worden tot een hapklare maaltijd. Voor de rest mag een stamppot bevatten waar jij op dat moment zin in hebt. Dat betekent dat je er ook uitstekend walnoten door kunt verwerken. Walnoten geven een stamppot een knapperige bite, vormen een verrijking voor het vlees dat bij de stamppot wordt gegeten en kunnen uitstekend gecombineerd worden met de typische ingrediënten voor een Nederlandse stamppot, zoals wortel, boerenkool en ui. 

Walnoten kopen

Wil jij één van de bovenstaande ideeën uitproberen en ben je daarom op zoek naar walnoten van hoge kwaliteit? Walnoten van hoge kwaliteit koop je vandaag de dag eenvoudig online bij een notenspecialist. Door jouw walnoten online te bestellen hoef je niet op zoek naar hét adres voor de lekkerste walnoten bij jou in de buurt en kan je gewoon vanaf de bank jouw bestelling samenstellen. Dat is wel zo makkelijk.

bbq

BBQ-catering op locatie regelen

Men zegt wel eens dat duizenden jaren geleden het vuur werd ontdekt en ongeveer 5 minuten later het fenomeen ‘Barbecueën’. Hoe en wanneer het werkelijk ontstond zullen we nooit weten maar het is inmiddels niet meer weg te denken.Barbecue (Ook vaak geschreven als BBQ) wordt vaak gedaan op sociale gebeurtenissen waarbij er meerdere gasten worden uitgenodigd om samen te eten. In deze blog lees je meer over de mogelijkheden van een barbecue laten verzorgen door een cateraar.

 

Er kan tegenwoordig op vele manieren gebarbecued worden waaronder op gas, elektra of traditioneel op hout.Veel cateraars zweren wij bij houtgestookte BBQ’s en als u ons inschakelt komen wij dan ook met een gehele Barbecue smoker uw kant op. het vlees is vaak in eigen marinade gelegd waardoor u een uniek stukje vlees zult proeven. Ook de salades en sauzen die wij bij u catering verzorgen zijn van eigen recept.

 

Via Cateringregelen.nl vind je de specialist op het gebied van barbecue catering, de professionele cateraars werken enkel met de hoogste kwaliteit producten en dat voor een prijs die voor iedereen toegankelijk is! Wist u dat Nederlanders steeds vaker en steeds beter barbecueën?

 

Cateraars verzorgen voor u en uw gasten een compleet verzorgde barbecue, zodat u kunt genieten van uw evenement. Standaard in het pakket bij barbecue catering service zit inbegrepen:

 

 • Een compleet verzorgde kraam, stand of nostalgische verkoopwagen
 • Een barbecue buffet naar keuze; standaard, luxe of royal
 • Een kok die het vlees voor u barbecuet en serveert
 • Salades, stokbrood met kruidenboter en diverse sauzen
 • Borden en bestek
 • Schoonmaak gebruikte servies en materialen
 • Extra mogelijkheden zijn o.a. drankenbuffet, schepijs of serveersters

Vind betaalbare cateraars op cateringregelen.nl

Organiseert u binnenkort een feestje? Een verjaardag, een buurtfeest, een zakelijke activiteit en wilt u dit opluisteren met een gezellige BBQ? En wilt u niet teveel gedoe? Kies dan voor professionele catering. Zij leveren een totaalpakket. De cateraar zorgt voor het vlees, de BBQ’s, en kunnen evt. ook zorgen voor iemand die de BBQ bedient. Op die manier heeft u nergens omkijken naar en kunt u lekker genieten van het feestje en van de gasten.

 

 • Compleet ontzorgd, alles wordt geregeld
 • U kunt zich volledig focussen op het feestje en de gasten
 • Verschillende BBQ-pakketten voor elk budget beschikbaar

 

 

Tips voor het organiseren van een BBQ op het terras van uw restaurant

Het organiseren van een barbecue op het terras van uw restaurant vergt een doordachte aanpak. Om het barbecuefeest te laten slagen moet u namelijk veel zaken goed verzorgen. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten als u op het terras van uw restaurant een barbecuefeestje gaat vieren? Met de onderstaande adviezen helpen we u om er een spetterend en overheerlijk feest van te maken!

Zorg voor voldoende ruimte op het terras

Cruciaal bij de organisatie van een barbecuefeest is dat er tijdens het feest voor iedereen voldoende ruimte is eten en drinken te kunnen pakken en vrij te kunnen bewegen. Als er iets is waar mensen tijdens een barbecuefeest op afknappen, is het wel hutjemutje op elkaar staan, geen ruimte hebben om bij de barbecue te komen of niet kunnen dansen. Slim is daarom het vlees en de drank net buiten het terras of aan de rand te positioneren, zodat de gasten snel bij het vlees en de dranken kunnen. Gebruik hiervoor de horeca koelingen en vriezers bij Horecawebstore. De mobiele horeca koelingen en vriezers bij Horecawebstore zijn ideaal om buiten op een terras in te zetten voor een barbecuefeest en zorgen ervoor dat de gasten niet te ver hoeven te lopen en er meer ruimte overblijft.

Hoeveel eten en drinken per persoon is er nodig?

Gemiddeld eten volwassenen tijdens een barbecuefeest ongeveer 4 tot 6 stukken vlees. Zorg in elk geval voor de meest voorkomend vleessoorten, zoals kipsaté, hamburgers, vleeslapjes en worstjes. Voor kinderen volstaan 2 tot 3 vleesstukken. Belangrijk is om voldoende variatie te bieden qua eten. Vergeet de salades niet, stokbrood en wellicht rauwkost, lekker fruit en diverse soorten groente. Verder is het slim om uit te gaan van zeven drankjes per persoon, dan zit u altijd safe. Zorg voor voldoende bier, ook Radler, voor rode en witte wijn, een paar flessen sterke drank en natuurlijk voldoende frisdranken zoals jus d’orange, sprite, cola en cassis.

Vergeet de veiligheid niet

Een barbecuefeest moet wel een feest blijven, dus besteedt als restaurant eigenaar de nodige aandacht aan de veiligheid. Zorg dat de barbecues stabiel staan, de gasflessen veilig weggeborgen worden en niemand zich door een onverwachte beweging kan branden aan de hete barbecue. Positioneer de statafels en krukken dusdanig, dat ze buiten het pad van de barbecue staan. Het beste is om de barbecues achter tafels te zetten, zodat u een visuele en fysieke scheiding aanbrengt tussen de plek waar het vlees wordt bereid en waar de gasten staan. Zo voorkomt u een hoop narigheid!

Kerstpakketten

Welke kerstpakketten bestaan er allemaal?

Kerstpakketten, elk jaar opnieuw zien we ze in de aanloop naar de feestperiode in de winkelrekken verschijnen. Dat is ook goed, want steeds meer mensen vinden het wel fijn om één van deze geschenkpakketten in huis te halen en te schenken aan bijvoorbeeld vrienden of familie. In eerste instantie kon er worden vastgesteld dat het aanbod met kerstpakketten op de markt nog relatief beperkt was. Dat is echter tegenwoordig niet langer het geval, integendeel. Kerstpakketten zijn nu te kopen in de meest uiteenlopende vormen wat ervoor zorgt dat er werkelijk voor ieder wat wils voor handen is. Bent u ook van plan om over te gaan tot het kopen van kerstpakketten? Verdiep u dan zeker in de onderstaande informatie!

Wat zijn kerstpakketten precies? 

Het hele jaar door is het eigenlijk mogelijk om in verschillende winkels bepaalde geschenkpakketten te kopen. Speciaal voor de feestdagen is het echter zo dat er door menig aantal winkels wordt uitgepakt met speciale geschenkpakketten in een heus kerstthema. In principe is het dus zo dat kerstpakketten gewone geschenkpakketten zijn, maar dan wel vaak voorzien van een beetje versiering in de sfeer van Kerst. 

Over welke inhoud kunnen kerstpakketten beschikken?

Nu u weet wat kerstpakketten precies zijn kunnen we verder gaan kijken naar de inhoud waarover ze kunnen beschikken. Op dit vlak zijn de mogelijkheden werkelijk erg uitgebreid. Voor kerstpakketten geldt dat ze in eerste instantie vooral worden aangekocht gevuld met:

 

 1. Allerhande zoete lekkernijen of andere voedingswaren; 
 2. Alcoholische dranken zoals bijvoorbeeld wijnen, Champagne of bier; 
 3. Diverse producten zoals bijvoorbeeld parfum en / of verzorgingsproducten; 

 

Buiten bovenstaande, standaard kerstpakketten kan er worden vastgesteld dat er op de markt door de jaren heen ook heel wat bijzondere varianten zijn verschenen. De komst van deze varianten bleek noodzakelijk te zijn, niet in het minst omdat heel wat mensen speciale voorkeuren hebben ontwikkeld. Wist u bijvoorbeeld dat er mede omwille van die reden ondertussen ook speciale kerstpakketten bestaan voor bijvoorbeeld vegetariërs en veganisten? Is er dus met andere woorden iemand waarvoor u een kerstgeschenk wenst te kopen die over één van deze voorkeuren beschikt? Dan zult u kunnen vaststellen dat er ook voor deze personen altijd leuke en interessante kerstpakketten voor handen zijn!

Kerstpakketten op maat laten maken 

Het standaard assortiment met kerstpakketten dat u in de winkels aan kunt treffen is tegenwoordig ongelofelijk uitgebreid. Dit gezegd hebbende hoeft dat niet meteen te betekenen dat iedereen er direct zomaar zijn of haar goesting in terug zal kunnen vinden. Betekent dat, dat u er dit jaar niet voor kunt kiezen om bepaalde kerstpakketten te schenken aan familie of vrienden? Absoluut niet. Het is namelijk zo dat u er ook altijd voor kunt kiezen om kerstpakketten te laten maken geheel op maat van uw wensen. Zo kunt u volledig zelf bepalen over welke inhoud de kerstpakketten moeten beschikken en hoeveel ze mogen kosten. Het feit dat kerstpakketten ook perfect op maat gemaakt kunnen worden zorgt er in ieder geval voor dat ervoor iedereen een exemplaar naar wens kan worden aangekocht.

Kijk voor een ruim aanbod kerstpakketten, waaronder voor BBQ liefhebbers, op www.kerstpakkettentip.nl.

houtkachel

Sfeer en warmte met een houtkachel

Ben je op zoek naar net even wat extra’s voor je woning? Een stukje sfeer, maar toch praktisch? Kijk dan eens naar een houtkachel. Niet alleen verlaag je hiermee de stookkosten, ook brengt de houtkachel sfeer met zich mee. Heerlijk met vrienden en familie bij een knisperend haardvuur kletsen over van alles en nog wat, een en al gezelligheid.

Waarom een houtkachel

Houtkachels brengen warmte en sfeer aan in je woning. Daarnaast geeft het je kamer een extra beetje gezelligheid. Een ander belangrijk voordeel van een houtkachel is dat deze in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zijn en er dus altijd wel een geschikt model te vinden is voor jouw woning. Of je nu van klassiek houdt of juist meer naar strak en modern neigt, een houtkachel past in elk interieur. Ook is het mogelijk de houtkachel in te bouwen in een nis. De kachel vormt dan één geheel met je woonkamer. En ben je meer van het praktische, dan kun je ook een houtkachel kopen met een warmhoudplaat voor je eten. Hier kun je jouw eten op verwarmen of warm houden. Je houdt dus een gaspit over voor je andere pannen.

Het onderhoud van de kachel

Het is belangrijk om te weten hoe je jouw kachel schoon houdt. Een schone kachel is namelijk minder brandgevaarlijk dan een slecht onderhouden kachel. Ten eerste dient de schoorsteen schoon te zijn. Het is verstandig om eens per jaar een schoorsteenveger langs te laten komen die de schoorsteen goed schoonmaakt. De kans op schoorsteenbrand wordt op die manier verkleind. De kachel zelf hoef je niet elke dag helemaal schoon te vegen. Het is namelijk vaak beter om te stoken op een bestaand asbed. Dit as kan namelijk zeker nog 5 à 6 keer branden en is dus zonde om weg te gooien. Bij dagelijks gebruik is het wel aan te raden om eens in de week de kachel helemaal schoon te maken. Niet met een stofzuiger, want een klein gloeiend stukje hout kan de stofzuigerzak al in de brand zetten. Gebruik liever stoffer en blik en deponeer het as bij het huisafval.

Een houtkachel aanschaffen

Er zijn verschillende soorten houtkachels te koop. Het is dan ook verstandig om voordat je overgaat tot de aankoop, je eerst goed te oriënteren. Koop bij voorkeur je nieuwe houtkachel bij een kachelspeciaalzaak. Hier worden enkel kachels verkocht die aan alle veiligheidseisen voldoen. Daarnaast kunnen de medewerkers je ook uitstekend adviseren en informeren.


Post navigation