horeca friteuse

Wilt u een friteuse kopen? Let hier op!

Wilt u een friteuse kopen, maar weet u niet goed waar u op moet letten? In deze blog
gaan wij het hebben over de onmisbare horeca friteuse. Eigenlijk heeft elke
eetgelegenheid een friteuse. Als we aan een friteuse denken, denken we al snel aan
patat, frikadellen, kroketten of borrelhapjes. Ook is er een friteuse nodig voor het
frituren van kroepoek, loempia’s, gefrituurde garnalen, oliebollen of zelfs gefrituurd
ijs. Een friteuse is dus eigenlijk een van de meest essentiële horeca apparaten in uw
keuken. Wilt u weten waar u op moet letten bij het kopen van een friteuse? Lees dan
snel verder.

Hoe werkt een friteuse

Voor het gebruiken van friteuses heb je frituurvet of olie nodig. De vloeistof wordt
verhit tot de juiste temperatuur. Deze temperatuur ligt tussen de 160 en 175 graden.
De frituurpan wordt verhit door elementen onder de pan of om de pan heen. Om
lekker eten uit de frituur te krijgen en geen vieze slappe hap, moet je ervoor zorgen
dat de temperatuur constant is. Ook moet het frituurvet tijdig vervangen worden. Ook
is de kwaliteit van de friteuse belangrijk. Goede friteuses zullen meer constante
temperaturen hebben, dan goedkopere varianten.

Hoe kunt u een friteuse schoonmaken?

Hoe kunt u het best uw friteuse schoonmaken? Zorg dat het frituurvet tijdig
vervangen wordt. Hoe vaak het frituurvet vervangen moet worden is afhankelijk van
hoe vaak de frituur gebruikt wordt. In een snackbar is het waarschijnlijk dat de
vloeistof vaker vervangen moeten worden dan in een restaurant of lunchroom. Ook
moet de vloeistof vaker vervangen worden als er bijvoorbeeld snacks met
paneermeel gefrituurd worden. De paneermeel blijft achter in het vet. Het regelmatig
verversen van de friteuse is beter voor de smaak van het eten en voor de
gezondheid.

Friteuse in de horeca

Een friteuse is dus van belang in de horeca. Het is gemakkelijk en vooral ook een
snelle manier van het garen van eten. Het eten wordt aan alle kanten gelijk gefrituurd
om dat het aan alle kanten in contact is met het vet. Zo wordt het ook gelijkmatig
gegaard.

Hulp bij kiezen

Wij kunnen het ons goed voorstellen dat het kiezen, inrichten en efficiënt maken van
uw keuken een hele uitdaging is. HorecaVoordeelshop, de horeca groothandel, helpt
u bij het vinden van het juiste keukenapparatuur, presentatiemateriaal en overige
horecaproducten.

kip eten bbq

Tips voor eiwitrijk voedsel en de bbq

Lekker gezond genieten
Wie houdt van bbq kan wel wat tips voor eiwitrijk voedsel en de bbq gebruiken. Bbq is immers iets wat we steeds vaker door het hele jaar heen doen. Steeds meer mensen houden ervan om ook buiten het zomerseizoen de bbq aan te steken om gezellig samen met vrienden of familie te tafelen. Wanneer jij daarnaast een eiwitrijk dieet volgt is het wel aan te raden om daar bij de bbq rekening mee te houden. We hebben een aantal van die zaken voor je op een rij gezet.

Pas op met voorgerechten
Ga je barbecueën, dan zal je bemerken dat de verleiding groot is om je al bij de voorafjes helemaal te laten gaan. Staat er stokbrood met sausjes op tafel, dan is de kans groot dat je al half vol zit voor het vlees op tafel komt. Deze zaken zijn echter bepaald niet bevorderlijk wanneer je een dieet volgt. Het is dan ook goed om je niet te buiten te gaan aan het voorgerecht maar echt te wachten tot het hoofdgerecht. Dit is het moment om eiwitrijk te eten.

Kip, het meest eiwitrijke stukje vlees
Een manier om bij de bbq eiwitrijk te eten, is kip eten. Kip is een gevogelte soort die je heel eenvoudig en lekker op de bbq kan klaarmaken. Het is een vleessoort die veel eiwitten heeft, en daarnaast is het een magere vleessoort. Doordat kip relatief goedkoop en daarnaast heel veelzijdig is, is het een vleessoort die je bij nagenoeg iedere bbq tegenkomt. Het is een keuze die dan ook uitstekend past in een eiwitrijk dieet.

Rood vlees met veel eiwit
Tussen deze tips voor eiwitrijk voedsel en de bbq mogen ook de adviezen voor rood vlees niet worden vergeten. Deze vleessoorten zijn namelijk van nature eveneens heel rijk aan eiwit. Een hamburger mag dan veel eiwit bevatten; het is ook een gerecht wat van zichzelf veel calorieën bevat. Wil je gezond eten van de bbq, dan doe je er heel verstandig aan om te kiezen voor bijvoorbeeld een biefstuk. Deze vleessoort kan je op de bbq met weinig vet bereiden terwijl de eiwitten er gewoon in blijven zitten. Heb je liever wat anders, dan is rosbief of een tartaartje eveneens een heel goede keuze. Deze soorten roodvlees kan je heerlijk bereiden op de bbq, en ze passen perfect in jouw dieet.

Een lekker toetje
Na een bbq is een toetje nog steeds heel smakelijk. IJs is een toetje wat ook in de winter populair is. Wil je echt gezond en eiwitrijk eten, dan is het echter verstandiger om te kiezen voor magere kwark. Dit is een toetje waar veel eiwitten in zitten terwijl er slechts een heel laag gehalte vet in zit. Een toetje van magere kwark met fruit of noten is een heerlijke manier om de bbq mee af te sluiten. Ga je voor een yoghurt, kies dan voor Griekse yoghurt. Die heeft een percentage van 0 procent vet.

 

succesvolle barbecue

Tips voor een succesvolle barbecue

Organiseer je binnenkort een barbecue voor vrienden of familie? Dan is de stress je vast al toegeslagen. Een barbecue organiseren is niet niks. Je hebt een goede barbecueset nodig, het juiste eten en je moet ook nog weten hoe de barbecue werkt. Om ervoor te zorgen dat je toch een succesvolle barbecue kunt houden, zetten we in dit artikel een aantal handige tips voor je op een rijtje! 

Bereid je goed voor

Bij het organiseren van een barbecue gaat het spreekwoord ‘een goed begin is het halve werk’ zeker op. Zorg er allereerst voor dat je precies weet wie er komen en hoeveel gasten er komen. Vraag bij de uitnodiging op bevestiging van hun komst, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is het van belang om te weten wie er precies komen, zodat je rekening kunt houden met verschillende soorten eters. Denk bijvoorbeeld aan mensen die geen vis lusten, geen vlees eten, grote eters, kleine eters, maar ook wijn- of juist bierdrinkers. Aan de hand hiervan kun je een lijst maken met het eten en drinken dat je allemaal nodig hebt. Reken dit altijd ruim uit, anders kun je aan het einde van de avond met een tekort aan eten en drank zitten.

Leer zo nodig bij

Als je geen doorgewinterde barbecue-er bent is, is het geen gek idee om jezelf wat bij te leren. Barbecueën is namelijk niet zo makkelijk als het lijkt. Vroeger leerden je vrienden of je vader alles over de barbecue, tegenwoordig kun je gewoon een Youtube tutorial bekijken. Op die manier kun je via de leukste en grappigste filmpjes alles leren over de barbecue. Let er hier wel bij op met wat voor soort barbecue je werkt. Heb je een gasbarbecue, dan is het wel van belang ook tutorials te kijken over een gas bbq.

En tot slot is de laatste tip om vooral te genieten van je rol als barbecue-er! Uiteraard heb jij het tijdens het feest vooral druk met het letten op het vlees, maar dat mag het feestje niet bederven. Zorg dat de muziekbox dicht in je buurt staat en haal de gasten gewoon naar jou toe. Dan kun je toch nog met iedereen kletsen en tegelijkertijd zorgen dat er goed vlees op tafel komt!

mooiste bbq modellen

De mooiste barbecue gas modellen van het jaar!

Ieder jaar wanneer het lekker weer is, begint men met het organiseren van barbecues. En dan is het de vraag: ga je voor de ouderwetse kolen of ga je voor een handige gas barbecue? Steeds meer mensen kiezen voor een gas barbecue omdat dit een hoop gedoe en rommel scheelt. Er eerlijk is eerlijk: de smaak van het vlees blijft net zo heerlijk! Hieronder volgt een handig overzicht van populaire barbecues die werken op gas. Ideaal voor wanneer het lekker weer is: zo kun je optimaal van het weer genieten zonder veel moeite te steken in het stoken van vuur.

Barbecue gas voor de echte grillspecialist: Barbecook Quisson 4000 (Buitenkeuken)

De Quisson 4000 is een prachtige barbecue die werkt op gas. Dit exemplaar tilt je gerechten naar een hoger niveau. De barbecue is groot en kwalitatief. Met dit model kun je prima een flinke groep mensen van eten voorzien. Zie jij jezelf al staan als Tony Soprano uit ‘The Sopranos’? Terwijl je geniet van een koud biertje voorzie jij al je familie en vrienden van het meest lekkere vlees!

Compact en kwalitatief: De Weber Q1200

Weber is een merk dat iedere grillspecialist wel kent. Weber staat bekend om barbecues van fantastische kwaliteit. Dat is bij de Weber Q1200 niet anders. En het mooie is: dit exemplaar werkt eveneens op gas. Dat betekent dus dat de Weber Q1200 een compacte barbecue is die op veel plekken past, die eenvoudig aan te steken is. Daarnaast ziet de Weber Q1200 er ook nog eens hip uit. Dit alles bij elkaar maakt deze barbecue een populair exemplaar.

Barbecook Cebu 2.1 Buitenkeuken in het zwart: een zeer handige barbecue op gas

De Barbecook Cebu 2.1 buitenkeuken is ideaal voor het houden van een gezellig barbecuefeest. Dit model ziet er strak en netjes uit. Daarnaast is het een handig model: hij kan eenvoudig verplaatst worden en er is veel plek voor extra’s. Denk aan tangen bijvoorbeeld.

De Weber Genesis II LX E-340 GBS Buitenkeuken in het Zwart: een echte knaller

Dit exemplaar is voor de echte liefhebber. Met deze fantastische Weber bereid je op de meest heerlijke wijze vlees: en dat allemaal op gas! Voorzie grote groepen van heerlijk vlees en geniet zelf ook mee van de zonnige dagen.

smaakmakers voor bbq

De beste smaakmakers voor je bbq

Veel mensen onderschatten eten bereiden op de bbq: je moet het apparaat op de juiste temperatuur krijgen, het vlees moet er niet al te lang op liggen maar wel goed gaar zijn en op tijd omgedraaid worden. Zo voorkom je dat iedereen de stukjes vlees het liefst laat liggen en alleen maar brood en salades eet. Gebruik daarom een aantal tools om de bbq tot een succes te maken. Daarnaast geven wij je een aantal handige tips om het vlees goed op smaak te brengen en recepten voor het dessert.

Wijk af van de traditionele apparaten

Maak je tijdens het eetfestijn alleen gebruik van een traditionele barbecue? Maak dan ook eens gebruik van andere apparaten, zoals een grillplaat. Op deze manier krijg je vast ook genoeg inspiratie voor een paar nieuwe recepten. Bijvoorbeeld gevulde makreel bereiden in aluminiumfolie, terwijl je een paar Amerikaanse hamburgers maakt op de grillplaat. Online kun je een compleet apparaten assortiment vinden om je culinaire grenzen te verbreden. En heb je veel vlees of vis over? Dan maak je hier de volgende dag een ander lekker gerecht van in de slowcooker.

Marinade voor extra smaak

Is de smaak van het vlees of de vis wat flauw? Of wil je eens iets extra’s toevoegen? Leg het dan ruim van tevoren in de marinade. Deze kun je eenvoudig zelf maken. Online zijn er genoeg recepten te vinden. Houd er wel rekening mee dat vlees en vis even wat tijd nodig heeft om op smaak te komen in de marinade. Leg het daarom het liefst al de avond ervoor in het sausje. Heb je geen zin om ‘s avonds laat nog heel veel te moeten snijden en pureren? Maak het jezelf dan gemakkelijk door een Bamix aan te schaffen. Dit is een staafmixer met verschillende hulpstukken, speciaal ontworpen om heerlijke marinades te maken voor jouw vlees en vis.

Het dessert

Na al het vlees en vis en tussendoor brood met salade zijn de magen al snel gevuld. Geef iedereen (en jezelf natuurlijk ook) even de tijd om al het lekkere eten te laten zakken en bereid daarna het dessert op de bbq. Populair is de gevulde banaan: snijd van tevoren de banaan open en vul deze met chocolade, marshmallows en eventueel wat likeur. Wikkel het stuk fruit in aluminiumfolie met de sluiting naar boven en leg deze een aantal minuten op de bbq. De gevulde banaan is klaar wanneer de chocolade helemaal gesmolten is. Eet alles op met een lepel, of gebruik een koekje om de vulling op te eten. Andere opties voor een dessert zijn gevulde appels of gegrilde ananas in combinatie met bolletjes ijs.

koffie

Waar komt onze koffie vandaan?

Koffie we drinken het allemaal en veel ook, maar waar de koffie vandaan komt en wat voor proces het doorloopt weten we vaak niet. Koffie is iets waar de meeste Nederlanders niet genoeg van krijgen en ook niet zonder kunnen. Ook zijn er verschrikkelijk veel smaken van koffie waaruit we kunnen kiezen in de supermarkt. We maken het namelijk allemaal mee, wanneer we met ons winkelwagentje het koffie pad inrijden en maar geen keus kunnen maken. Vaak kiezen we dan voor de wat bekendere merken zoals Lavazza of Nespresso. Maar waar we vaak niet op letten is waar de koffie vandaan komt en of het wel eerlijk geproduceerd is.

Koffieplanten
Oorspronkelijk komt koffie uit Ethiopië, maar tegenwoordig word het geproduceerd over de hele wereld in landen zoals: Brazilië, Vietnam en Indonesië. Tegenwoordig letten we er allemaal op of onze koffie op een eerlijke manier is geproduceerd. Dit houd in dat we kijken of de boeren wel eerlijk betaald krijgen en onder normale omstandigheden kunnen werken. Tegenwoordig is dit vaak wel het geval maar vroeger was dit helemaal niet vanzelfsprekend. Koffie word geproduceerd door de zo geheten koffie bessen die groeien aan de koffieplanten. Deze koffieplanten kunnen meer dan 10 meter hoog worden maar dit is vaak niet het geval. Dit komt doordat de koffieboeren de koffieplanten terugkappen tot ongeveer 2 meter hoog. Dit is namelijk makkelijk voor ze om te oogsten. Naast dat het makkelijker is om te oogsten verhoogt het de productie van de koffieplant ook. Er groeien namelijk veel meer koffiebessen aan een koffieplant van 2 meter.

Na het oogsten volgt er nog een lang proces voordat de koffie vertrouwd terug te vinden is in de lokale supermarkt. Maar het belangrijkste van dit proces is dat de koffie op een eerlijke manier gemaakt wordt. Op deze manier kan namelijk iedereen genieten van de koffie.

gourmetten

De beste alternatieven voor barbecue

Herken je dat? Je houdt van barbecueën en je wilt dit zo vaak mogelijk doen. Maar je hebt  geen tuin of balkon waar je de barbecue kwijt kan? Of je hebt simpelweg gewoon geen barbecue voor wat voor redenen dan ook? Vrees dan niet, hieronder vind je een aantal opties die het echte barbecueën nooit kunnen vervangen maar wel een goede andere mogelijkheid kunnen zijn.

Gourmetten

Dit is een optie die bij velen waarschijnlijk al bekend is, maar toch heel weinig wordt gebruikt. Toch komt dit nog het meest in de buurt van een echte barbecue. We hebben het natuurlijk over gourmetten, iets dat vaak geassocieerd wordt met de feestdagen. Maar dit hoeft niet altijd zo te zijn! Wanneer je een goed gourmetstel koopt , iemand op tijd aanwijst als grillmaster (misschien jij zelf wel) en de ruimte goed ventileert, dan heb je al deze problemen verholpen. En dan grillen maar! Het is natuurlijk ook mogelijk om wat grote stukken vlees op het gourmetstel te grillen. Op die manier kom je steeds dichter in de buurt van een echte barbecue.

Wegwerp barbecue

Misschien wel de meest goedkope optie en ook het makkelijkste op te ruimen; de wegwerp barbecue. Bijna bij elke supermarkt of Blokker te koop voor ongeveer gemiddeld tien euro. Ideaal als je geen barbecue kopen wilt en toch een keer wilt barbecueën. Het principe is ongeveer hetzelfde, je kan de kooltjes aansteken met aanmaak blokjes (zoek er wel eentje waar dit allemaal bij zit) wacht dan heel even tot de kolen goed heet zijn en je kan direct barbecueën. Na gebruik ruim je alles op en kan je de barbecue in één keer weggooien. Let alleen wel op dat het barbecueën buiten wordt gedaan aangezien het ventileren hiervoor lastig is.

barbecue dieet

Een BBQ die mag tijdens een dieet

Je kent het wel, als iemand vraagt of je komt barbecueën dan denk je al meteen dat je dieet eraan gaat en dat je gaat zondigen. Veel vlees, slechte sausjes en voordat je eigenlijk al begint met het vlees eten zit je al vol van al het stokbrood met lekkere kruidenboter. Wanneer je een beetje je best doet kan je er ook voor zorgen dat een avondje barbecueën gewoon gezond kan zijn. Maar hoe doe je dat dan?

Kies voor mager vlees

Wanneer je denkt dat je echt geen vlees kan missen tijdens een avondje barbecueën, is het mogelijk om te kiezen voor mager vlees. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan kipfilet, biefstuk, rundergehakt, rosbief of kalkoen. Daarnaast is het belangrijk dat je let op het aantal stukken wat je eet van het vlees. Meestal gaan er tijdens een braai avondje zo’n 4 tot 5 stukken vlees per persoon op de BBQ. Maar waarom eigenlijk zoveel? Tijdens een normale avond dineren eet je toch ook niet zoveel stukken vlees? Let daarom op mager en minder vlees!

Vis is altijd goed

Wat vis betreft kan je eigenlijk niet zoveel ongezonds doen op de barbecue. Kies bijvoorbeeld voor een witvis of een vis met gezonde vetten, zoals zalm en tonijn. Het is ook lekker om bijvoorbeeld allemaal gamba’s op een spies te rijgen en daar wat chilipeper overheen te strooien.

Meer groente is beter voor iedereen

Tuurlijk, bij een BBQ denk je niet meteen aan veel groente, maar wist je dat groente grillen hartstikke lekker is? Je kan bijvoorbeeld denken aan paprika, courgette, aubergine of maak een grote champignon stick. Doe wat kruiden en olie over de groente en je hebt gegarandeerd een lekkere snack erbij! Wist je dat je ook fruit op de barbecue kan bereiden? Ananas, perzik of nectarines zijn erg lekker als ze warm zijn!

Toetje als beloning voor de gezonde BBQ

Nou vooruit, omdat je nu al zo goed je best hebt gedaan verdien je wel een ongezond toetje. Fan van een bananensplit? Neem dan een banaan met schil en snij de holle kant in. Doe hier vervolgens wat stukjes chocolade in en leg de banaan met de bolle kant op de barbecue. Laat de deksel van de barbecue 15 minuten dicht zitten en hierna kan je heerlijk genieten van een toetje van de barbecue!

Een gezonde barbecue klinkt dus zo slecht nog niet he? Je kan ontzettend variëren met van alles en nog wat om er gezellige én lekkere avond van te maken. Veel plezier en succes met het voorbereiden van een gezonde BBQ!

Zelf_vuurtafel_maken_met_inbouwbrander

Met een inbouwbrander je eigen vuurtafel maken

Misschien heeft u het weleens gezien op een terras? Eerst wordt er geborreld aan een tafel waar de flessen gekoeld staan in het midden van de tafel en zodra de zon onder gaat en de temperatuur daalt, wordt de inbouwkoeler verwisseld voor een inbouwbrander waardoor de tafel ineens verandert in een Cocoon tafel. Het lijkt misschien alleen voorbestemd voor de betere horecazaken of de luxe villa op Ibiza, maar niets is minder waar. Ook jouw tafel kan omgebouwd worden naar een Cocoon tafel met de inbouwbrander van Happy Cocooning.

Met de inbouwbrander urenlang natafelen

Natuurlijk zijn de Cocoon tafels ook los te kopen bij Happy Cocooning, maar het geeft toch wel een heel bijzonder effect als je eigen tuintafel of lounge tafel element een inbouwbrander bevat. Na het eten naar binnen verdwijnen omdat het donkerder of kouder wordt, behoort met een dergelijke inbouwbrander tot het verleden. Met een inbouwbrander vuurtafel kun je net zo lang natafelen als dat je wilt. Het vuur geeft niet alleen sfeer, maar het geeft ook licht en warmte af.

Bij de vuurtafel staat de veiligheid voorop

Wordt de vuurtafel niet gebruikt, dan kan de inbouwbrander keurig afgedekt worden met een bijpassende plaat. Ook als je het vuur wilt afschermen voor bijvoorbeeld kinderhandjes, dan is een inbouwbrander met het hoogwaardig beschermend glas een perfecte optie. Bij Happy Cocooning staat veiligheid voorop en wordt er gewerkt volgens de hoogste veiligheidseisen.

Voor meer informatie over inbouwbranders en vuurtafels kijk je op https://godu-tuin.nl/

Top 10 barbecues

Top 10 barbecues

Benieuwd naar de top 10 barbecues? Een barbecue kopen doe je niet iedere dag en daarom is het goed om je eerst goed in te lezen.